EXCLUSIV  Câți bani poți face din TikTok în România. Totuși, țara noastră încă nu este eligibilă pentru programul care generează venituri majore

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Aplicația TikTok a devenit extrem de populară în țara noastră, iar numărul utilizatorilor a depășit 6 milioane.

Aplicația TikTok a avut un boom în ultimii ani, iar în prezent depășește 6 milioane de utilizatori în România. Având un concept asemănător cu Instagram, TikTok a depășit de mult timp aplicația menționată și se bate cu Facebook pentru titlul de cea mai populară rețea.

Având în vedere că TikTok se bazează extrem de mult pe crearea de conținut, mulți utilizatori și-au pus întrebarea privitoare la obținerea de profituri financiare în urma utilizării acesteia. După cum bine știm, Youtube își plătește creatorii de conținut în funcție de numărul de vizualizări. La fel se întâmplă și cu Instagram și se pare că nici TikTok nu se lasă mai prejos.

TikTok în România. Poți face bani din monetizare?

Ei bine, răspunsul la această întrebare este „Nu“! Poți face bani din TikTok în România, însă nu fiind plătit direct de TikTik, așa cum se întâmplă în alte țări. 

Anul trecut, aplicația a lansat Creator Found, un fond de 200 de milioane de dolari din care își plătește creatorii de conținut în funcție de numărul de vizualizări. Potrivit reprezentanților companiei, fondul va crește la peste un miliard de dolari, în SUA, în următorii ani. Totuși, pentru a avea acces la respectivul fond, un utilizator trebuie să îndeplinească anumite condiții: să aibă cel puțin 18 ani, să aibă cel puțin 10.000 de urmăritori, să aibă cel puțin 100.000 de vizualizări în ultimele 30 de zile, să posteze conținut original și să respecte regulile comunității TikTok.

Prin urmare, utilizatorii care îndeplinesc aceste condiții trebuie doar să aplice și, dacă au noroc, pot intra în programul „TikTok Creator Found“. Totuși, există o problemă la nivelul României. Țara noastră nu este eligibilă pentru acest program. Din țările occidentale, doar utilizatorii din Statele Unite ale Americii, Germania, Spania și Italia pot aplica pentru „TikTok Creator Found“. 

Nu este, însă, un capăt de țară. Conform multor specialiști, programul se va extinde și în alte state și există o șansă destul de mare să acopere și România. Ca o comparație, aceeași situație s-a întâmplat și cu Youtube-ul. La început, doar utilizatorii din anumite țări erau plătiți de Youtube, iar ulterior programul de monetizare s-a extins și în restul statelor.

Metode de câștigat bani din TikTok

În acest moment, cele mai simple moduri pentru a câștiga bani din TikTok sunt reprezentate de colaborări și de live-uri. Astfel, în primul caz, dacă un utilizator are un anumit număr de urmăritori și postările sale au un anumit impact, poate face o colaborare cu o companie căreia să îi promoveze produsele. Din mărturiile creatorilor de conținut din România, această metodă nu este foarte profitabilă, deoarece majoritatea companiilor nu îi plătesc foarte bine pe utilizatori. Mai mult, unele nici nu plătesc utilizatorii, ci doar oferă gratuit produsul căruia creatorii de conținut îi fac reclamă. 

A doua metodă, reprezentată de live-uri, poate aduce profituri considerabile chiar și în România, mai ales dacă un creator de conținut este cunoscut și are mulți urmăritori. În acest sens, este importantă popularitatea utilizatorului și capacitatea acestuia de a atrage donații din partea celor care urmăresc live-ul.

După ce intră în live, cei care urmăresc transmisiunea îi pot face cadouri care sunt convertite într-o monedă virtuală și se adună într-un portofel al utilizatorului. Respectivele cadouri sunt cumpărate cu bani reali de către utilizatori și sunt donate/dăruite mai departe altor utilizatori în live-uri. Aceștia le adună în portofel, iar la final le pot converti la loc în bani reali. Practic, prin această metodă, un creator de conținut este plătit de către urmăritorii săi prin intermediul TikTok.

Mai nou, se pot face live-uri în doi, iar persoanele care interacționează în transmisiune pot face anumite concursuri/jocuri/dueluri care să atragă atenția celor care urmăresc și, pe cale de consecință, să atragă donații din partea acestora, în funcție de care e mai bun.

În concluzie, acestea sunt cele mai simple metode de a obține un profit din TikTok în România. Chiar dacă monetizarea nu este accesibilă în țara noastră și mulți utilizatori nu sunt stimulați în acest fel, aplicația a cunoscut o creștere imensă în rândul tinerilor, dar și în rândul vârstnicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel