Câștigătorul unui concurs de fotografie recunoaşte că a trişat. Opera sa a fost generată de inteligenţa artificială

foto: www.eldagsen.com
foto: www.eldagsen.com

Artistul a refuzat, în cele din urmă, premiul. A considerat că l-a câştigat pe nedrept.

Artistul german Boris Eldagsen a stârnit controverse în lumea fotografiei după ce a fost premiat în cadrul competiţiei Sony World Photography Awards pentru o operă generată de inteligenţa artificială, potrivit AFP, citată de Agerpres.

A fost acuzat inițial de juriu că a avut un comportament „deliberat" înşelător. Acuzaţiile au fost retrase într-un comunicat de presă ulterior.

Eldagsen a susţinut că a fost întotdeauna sincer cu privire la natura operei sale, motiv pentru care a decis marţi să refuze premiul.

Opera lui Boris Eldagsen - o imagine în tonuri sepia care înfăţişa două femei, intitulată „Pseudomnesia: The Electrician" - a câştigat, la jumătatea lunii martie, premiul pentru creaţie, la Sony World Photography Awards.

În mai multe interviuri, artistul a recunoscut că a dorit să provoace o dezbatere despre locul inteligenţei artificiale  (AI) şi a spus săptămâna trecută că „imaginile generate de AI şi fotografiile nu ar trebui să concureze împreună într-un premiu ca acesta".

Boris Eldagsen a mărturisit că a aplicat la concurs „ca o maimuţă obraznică", pentru a vedea dacă aceste competiţii sunt pregătite pentru înscrierea imaginilor AI. 

Pentru că inteligenţa artificială  oferă posibilitatea oricărei persoane să genereze imagini uimitoare pornind de la un text descriptiv, mulţi fotografi se tem că le ameninţă meseria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel