Broccoli Romanesco, legumă nouă care face senzație printre pasionații de gătit

Intrată recent și în marile lanțuri de magazine din România, o legumă interesantă începe să atragă tot mai mult atenția celor pasionați de gătit.

Este vorba despre broccoli Romanesco, un fel de soră a conopidei și a broccoli-ului. Pe numele său latin Brassica oleracea, noua legumă devine pe zi ce trece tot mai populară și ar putea fi luată în considerare de către micii producători care se aprovizionează cu mâncare sănătoasă.

Deși se numește broccoli Romanesco, interesanta legumă se aseamănă mai mult cu conopida și este, la fel ca acesta, lipsită de orice tentă amară la gust. Ca și cele două surate ale sale, Romanesco este bogat în vitamina C, fibre şi carotenoide.

Referitor la originea sa, despre Romanesco broccoli se găsesc informații conform căreia a fost descoperit prima dată în Italia, în secolul al XVI-lea. Romanesco a găsit drumul spre piața internațională abia în jurul anului 1990.

Acesta a fost cultivat în zona de Romei, unde a fost descoperit și perfecționat ulterior de către grădinarii olandezi. Astăzi, această legumă diversifică mâncăruri calde, cum ar fi tocana de legume sau sandvișuri la grătar, precum și salate de legume proaspete. Romanesco te ajută să îţi potolești foamea, dar conține şi puține calorii. Acesta este uneori denumit Broccolfiore, dar acest nume este, de asemenea, aplicat şi soiurilor de conopidă verde-crud.

CITEȘTE ȘI: Nou show de gătit, de anul viitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel