Bradul, pericolul ascuns de Crăciun. Ce nu știe nimeni despre brad

Bradul natural de Crăciun este o tradiție frumoasă pe care cei mai mulți dintre noi o adoptăm de sărbători. Însă un lucru atât de frumos poate duce la o tragedie.

„Udați brazii de Crăciun și îndepărtați-i de sursele de căldură!" este avertizarea unor experți din Statele Unite după ce au demonstrat că, în caz de incendiu, brazii sunt extrem de periculoși, aceștia propagând flăcările în doar câteva secunde în întreaga clasă.

Cercetătorii au realizat acest experiment într-o cameră improvizată, iar după ce au dat foc bradului, încăperea era făcută scrum într-un minut.

„A fost vorba de un singur minut, din momentul aprinderii și vedem cum covorul a luat și el foc acum. În casa ta, întreaga sufragerie va arde complet într-un minut", a spus unul dintre cei care au participat la experiment, informează ProTV.

Oamenii de știință au folosit un brad natural, lăsat trei săptămâni fără apă, așa cum se întâmplă în casele tuturor în perioada sărbătorilor. Experimentul i-a alarmat chiar și pe cei care l-au realizat. Din acest motiv, experții au lansat câteva sfaturi pentru cei care aleg brazi naturali în această perioadă.

„Pentru îngrijirea lor, vorbim de udarea lor zilnică, să ne asigurăm că există tot timpul apă în bazin. În plus, nu ar trebui ca brazii să fie decorați cu foarte multe elemente electrice și nici să nu se afle în apropierea unor surse de caldură."

Vedeți mai jos diferența dintre un brad uscat și unul care a fost udat zilnic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel