Bărbații se simt mai atrași de femeile care le seamănă

Bărbații pun ochii mai repede pe femeile care seamănă cu ei. Dacă cele care vor să le fie partenere au trăsături comune cu aceștia, cum ar fi culoarea ochilor sau o gropiță în colțul gurii, domnii vor fi mai încântați și, în mod sigur, își vor scoate armele pentru cucerit. Este rezultatul unui studiu francez realizat de curând și publicat în revista Plos One, așa cum relatează Le figaro.

Autor: Gabriela Bejan

Cele mai multe femei cred că îi fascinează pe bărbați datorită simțului umorului, pasiuni comune pentru sport sau mitologie, sau vocea senzuală. Se pare că reprezentanții sexului tare caută în doamne chiar propria lor înfățișare. Este rezultatul surprinzător al unui studiu efectuat de Institutul de Științe și Evoluție din Montpellier care relevă că domnilor li se pare atractiv să regăsească în femei trăsături apropiate lor.

Pentru a ajunge la această concluzie, mai întâi, cercetătorii au cerut unui anumit număr de participanți la studiu să selecteze fotografii cu fețe reconstruite pe calculator, apoi să stabilească pe care le găsesc ei seducătoare. După analiză, s-a constatat că circa doi din cinci bărbați au fost atrași de femeile care aveau aceeași culoare a părului sau a ochilor cu a lor, același contur al buzelor, ori aceeași formă a sprâncenelor.

Cercetătorii au mai analizat și 155 de cupluri care sunt împreună în viața reală și care au cel puțin un copil împreună. Partenerii care semănau fizic predominau, în proporții care variau în funcție de trăsătura de care vorbim. De altfel, studiul a mai arătat că atracția pe care o simțim față de o persoană a fost dovedită pe plan social: ne cuplăm cu cei care fac parte din mediul nostru social, acolo unde avem mai multe șanse să îi întâlnim. Cu toate acestea, sensibilitatea pe care o manifestăm atunci când întâlnim chipuri care ne seamănă nu depășește prea mult nivelul sentimentelor. Oamenii de știință susțin că, în cadrul studiului, au ales intenționat trăsături precum culoarea ochilor sau a părului, întrucât ele nu fac referire la fertilitatea sau sănătatea femeii, situație în care ar fi afectată corectitudinea rezultatelor.

După concuziile studiului, marea întrebare este dacă și femeile iau în considerare aceste criterii în alegerea partenerilor. În mod cert și pentru femei se aplică această regulă, dar studii mai vechi au demonstrat că aspectul fizic este mai important pentru bărbați decât pentru femei, acestea din urmă fiind mai atente la personalitatea și clasa socială a domnilor. Cei care au lucrat la această cercetare speră ca, pe viitor, să îl repete și pe asiatici și africani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel