BĂNICIOIU 15 copii cu malformații la inimă, operați la "Marie Curie"

incubator copii
incubator copii

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că alţi 15 copii, cu vârste de sub un an, având malformaţii grave la inimă, au fost operaţi, săptămâna aceasta, la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, de medici români şi italieni.

Între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato din Italia există un program de cooperare în cadrul căruia echipe de medici italieni şi români operează copii cu malformaţii congenitale cardiace, în spitale din România.

"A fost o decizie înţeleaptă, deoarece proiectul este unul de succes. Într-un an, au fost efectuate 60 de intervenţii. Practic, au fost salvaţi, aici, acasă, 60 de copii cu malformaţii cardiace, fără a mai fi necesar transferul lor în unităţi sanitare din alte ţări", a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

Acesta a precizat că misiunea medicală prin care au fost operaţi, săptămâna aceasta, 15 copii este a şasea din cadrul programului de cooperare.

În cadrul aceluiaşi program, 13 cadre medicale din România au fost instruite în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice.

Citește și: Bănicioiu spune că nu va tolera culpa medicală de la Spitalul de Arși

Profesorul doctor Alessandro Frigiola a ţinut să sublinieze importanţa acestui program şi faptul că, datorită acestuia, în România va funcţiona un centru independent capabil să trateze sute de pacienţi.

"Medicii români şi asistentele sunt foarte buni. Nu aveau experinţă, i-am pregătit, ei au învăţat, iar centrul a crescut. Faţă de anul trecut, acum este pregătit să opereze. (...) Veţi avea un centru independent capabil să trateze sute şi sute de pacienţi. Să fiţi mândri de acest program care tratează copii. Este un lucru important, nu este un joc acest centru", a spus profesorul Frigiola.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel