Bănicioiu spune că nu va tolera culpa medicală de la Spitalul de Arși

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, a declarat, vineri, că dacă suspiciunile procurorilor în cazul operaţiilor estetice făcute ilegal de medici de la Spitalul de Arşi din Capitală se confirmă, va lua toate măsurile care se impun, adăugând că nu va tolera culpa medicală.

Nicolae Bănicioiu a spus că, atunci când a preluat mandatul, a sesizat că se întâmplă lucruri "mai puţin corecte şi transparente" şi că verificarea de acum se încadrează în ceea ce a spus atunci.

"Dacă suspiciunile pe care le au procurorii se confirmă, voi lua toate măsurile administrative care se impun", a spus Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu va tolera cazurile de culpă medicală şi în astfel de situaţii, nu va fi nici maleabil, nici înţelegător.

Bănicioiu a subliniat însă că, în urma acestei situaţii, nu trebuie să se generalizeze, pentru că în sistemul sanitar sunt foarte mulţi oameni care îşi fac datoria corect şi cu profesionalism.

Persoane din conducerea Spitalului de Arşi, unde vineri au loc percheziţii, sunt vizate în ancheta privind internările în baza unor diagnostice false şi realizarea ilegală a unor operaţii estetice, acestea urmând să fie audiate la Poliţia Capitalei, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

"Suntem alături de medici şi de personalul medical în general. Este adevărat că sunt şi situaţii mai puţin ortodoxe", a mai spus ministrul.

Citește și: Se pregătesc pentru ce este mai rău, după percheziiile de la Spitalul de Arși

Persoane din conducerea Spitalului de Arşi, unde vineri au loc percheziţii, sunt vizate în ancheta privind internările în baza unor diagnostice false şi realizarea ilegală a unor operaţii estetice, acestea urmând să fie audiate la Poliţia Capitalei, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

La Poliţia Capitalei vor fi audiaţi angajaţi de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, printre care sunt medici şi asistente medicale, învinuiţi şi martori. Astfel, la Poliţia Capitalei ar urma să vină pentru a da declaraţii, în calitate de învinuiţi sau de martori, peste 40 de persoane.

Venituri de până la 20.000 de euro încasate de către cadrele medicale

Anchetatorii au fost sesizaţi în 2012 de Direcţia de Informaţie şi Protecţie Internă că la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri au loc fraude privind modul de internare al unor pacienţi, iar ulterior a existat şi un denunţător, al cărui caz este cuprins în anchetă, au spus sursele judiciare.

Cadrele medicale care ar fi realizat în spital operaţii estetice, cereau pentru aceste intervenţii sume mult mai mici decât preţul pieţei, pe care le încasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, iar pentru un implant mamar, aproximativ 2.500 de euro.

Ca urmare a unor operaţii de acest fel, cadrele medicale ar fi încasat lunar între 15.000 şi 20.000 de euro, potrivit surselor din rândul anchetatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel