Bacteriile din intestinul uman pot provoca infarct

hipertensiune
hipertensiune

Cercetătorii au descoperit că una din cauzele pentru atacurile de inimă pot fi și trilioanele de microorganisme care trăiesc în intestinul uman, scrie Cercetările au arătat că unele dintre microorgansimele prezente în intestinul mamiferelor au capacitatea de a transforma lecitina într-un compus numit TMAO -oxid de trimetilamină. TMAO  se depune pe pereţii interni ai vaselor de sânge, ducând la îngustarea şi rigidizarea acestora.

Studiul a pornit de la o descoperire a specialiştilor de la Clinica Cleveland, care au constatat că microbiomul intestinal transformă lecitina din hrană în TMAO, cauzând boli cardiace.

Pentru a afla dacă nivelul de TMAO prezice riscul cardivascular, cercetătorii au măsurat nivelul acestei substanţe la 4.007 pacienţi cu probleme cardiace. Cercetătorii au constatat că nivelurile mari de TMAO ar putea prezice apariţia atacurilor de inimă şi a decesului în cursul următorilor trei ani, cât au fost monitorizaţi pacieneţii.

Descoperirea sugerează o posibilă cale de abordare pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare: modificarea microbiomului intestinal astfel încât acesta să genereze ma puţin TMAO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel