EXCLUSIV  Avertizări emise de ANM. De ce presiunea e mare. Băncilă, comparația cu New York pe care toți trebuie să o audă

Trafic Bucuresti
Trafic Bucuresti

Ca urmare a unor avertizări emise de ANM, se iau măsuri ce afectează traficul. Gabriela Băncilă, meteorolog, a explicat de ce este mai bine să fie luate măsuri de prevenție.

„A lua măsuri pentru a limita proporțiile unui eventual dezastru este de dorit față de a lăsa traficul să se desfășoare într-o anumită zonă și să apară probleme. Este destul de la limită... atât prognozele meteorologice, cât și capacitatea oamenilor de a înțelege care sunt limitările prognozele și faptul că autoritățile trebuie să ia măsuri. Sunt măsuri de prevenție", a spus Gabriela Băncilă la DCNews, adăugând ulterior: „La nivel internațional, comunitatea meteorologilor previzioniști este destul de aproape de comunitatea autorităților cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice. Sunt două direcții. Nu este de dorit să vii cu fluctuații foarte mari ale prognozelor, de la un anumit interval se vorbește despre anticipații și urmărim gradul de predictibilitate pe care îl avem din modelele numerice pentru un interval și o anumită zonă. Pe de altă parte, este de dorit să dai o alertă, să se ia măsuri și să se constate ulterior că fenomenul pentru care a fost emisă alerta nu a avut intensitatea prognozată inițial".

Comparație cu New York

„Amintiți-vă că a fost o situație prezentată în toată media, a ajuns și la noi, cu măsurile pe care le-au luat în New York. Așteptau o ninsoare foarte puternică. Și nu a nins. Meteorologii nu au fost dați afară. Oamenii consideră că e mai bine că nu s-a întâmplat și nu au fost pagube", a spus Gabriela Băncilă la DCNews.


Gabriela Băncilă, interviu DCNews

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel