Asistentul personal din buzunar, viitorul "iPhone al inteligenței artificiale": Gadgetul va prelua majoritatea sarcinilor de zi cu zi

Sursa Foto: AGERPRES
Sursa Foto: AGERPRES

Un gadget de tip walkie-talkie cu un chatbot încorporat este prezentat ca fiind "iPhone-ul inteligenței artificiale".

 

 

Un gadget de tip walkie-talkie cu un chatbot încorporat este prezentat ca fiind "iPhone-ul inteligenței artificiale".

Rabbit r1 îndeplinește sarcini de zi cu zi pentru proprietar, de la o simplă întrebare până la planificarea și rezervarea unei întregi vacanțe.

Gadgetul portocaliu distinctiv a fost prezentat la Consumer Electronics Show din Las Vegas, cunoscut pentru prezentarea viitorului tehnologiei.

Lansarea sa anunță un semnal de start în cursa pentru crearea unui dispozitiv portabil cu inteligență artificială, permițând oamenilor să aibă un asistent digital care să facă lucruri în locul lor în timp ce își desfășoară activitatea zilnică.

În plus, costă doar 159 de lire sterline - mult mai puțin față de prețul dispozitivelor concurente, inclusiv al acului AI Pin de la Humane, care a fost pus recent în vânzare pentru 550 de lire sterline.

Gadgetul funcționează prin preluarea controlului asupra tuturor conturilor online ale proprietarului, cerându-i acestuia să se conecteze și să dea acces la toate profilurile de pe aplicații precum Uber și Deliveroo.

Jesse Lyu, fondatorul start-up-ului, a făcut o demonstrație a dispozitivului cerându-i acestuia să îi proiecteze un itinerar pentru o călătorie la Londra și să rezerve călătoria

Start-up-ul american Rabbit a declarat că va cere întotdeauna permisiunea și clarificări atunci când efectuează orice sarcină, în special cele care implică plata. 

În cadrul unui discurs de prezentare, fondatorul Jesse Lyu a făcut o demonstrație a dispozitivului cerându-i acestuia să îi proiecteze un itinerar pentru o călătorie la Londra și să rezerve călătoria.

Ideea din spatele dispozitivului este de a împiedica oamenii să mai fie nevoiți să parcurgă sute de aplicații diferite pe smartphone-ul lor și de a le oferi în schimb o singură super-aplicație.

R1 - care este acum disponibil la precomandă - are o cameră foto rotativă pentru a face fotografii și pentru apeluri video, un ecran tactil de 2,88 inch și un buton mare care acționează și ca o rotiță de derulare.

Mai multe start-up-uri din domeniul tehnologiei se întrec în crearea unui dispozitiv fizic pentru chatbots cu inteligență artificială, investitorii mizând pe un câștig mare dacă susțin gadgetul potrivit.

De asemenea, Sam Altman, șeful OpenAI, se pare că se află deja în discuții pentru a proiecta un produs hardware separat de tip "Asistent digital" împreună cu fostul șef de design al Apple care a creat iPhone, Jony Ive.

Acesta a declarat însă anterior că firma din spatele ChatGPT face doar pași mici pentru a oferi instrumentelor de inteligență artificială puterea de a întreprinde acțiuni în lumea reală.

Cu toate acestea, experții au avertizat că tendința de a oferi atât de multă putere chatbot-urilor îi pune în pericol pe utilizatori, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel