Apple detronează Samsung după 12 ani, obținând supremația pe piața globală de smartphone-uri

Foto cu rol ilustrativ: Armand Valendez / Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Armand Valendez / Pexels

Apple deține acum cea mai mare parte a pieței globale de smartphone-uri, detronând Samsung de pe primul loc pentru prima dată în ultimii 12 ani.

Gigantul american Apple a reprezentat peste o cincime din telefoanele livrate anul trecut, potrivit datelor furnizate de International Data Corporation (IDC).

Samsung a obținut 19,4% din cota de piață, fiind urmată de producătorii chinezi de telefoane Xiaomi, OPPO și Transsion.

Vânzările de smartphone-uri au fost în scădere, deoarece multe persoane și-au cumpărat un telefon nou în pandemie.

IDC raportează că aproape 1,2 miliarde de smartphone-uri au fost vândute anul trecut, o scădere de peste 3% față de anul precedent. Este cea mai mică cantitate vândută din ultimul deceniu, mulți consumatori strângând cureaua în fața provocărilor economice și a ratelor ridicate ale dobânzilor. Experții prezic că piața își va reveni în acest an.

Apple a vândut peste 230 de milioane de telefoane

Cu toate acestea, IDC a declarat că Apple, care a vândut peste 234 de milioane de telefoane anul trecut, este ”cel mai mare câștigător”.

”Apple nu numai că este singurul jucător din Top 3 care înregistrează o creștere pozitivă anuală, dar își adjudecă pentru prima dată în istorie locul 1 anual. Toate acestea în ciuda faptului că se confruntă cu provocări sporite în materie de reglementare și cu o concurență reînnoită din partea Huawei în China, cea mai mare piață a sa”, a declarat Nabila Popal de la IDC.

Huawei a făcut recent progrese în ceea ce privește fabricarea propriilor cipuri, după ce i s-a interzis să cumpere cipuri care au fost fabricate cu ajutorul tehnologiei americane, din cauza unor afirmații conform cărora compania reprezintă un risc pentru securitatea națională a Washingtonului.

Ofertele de a schimba modelele vechi, precum și planurile de finanțare fără dobândă stimulează, de asemenea, cererea de dispozitive premium precum cele de la Apple.

Samsung se confruntă cu concurența

Este o veste dezamăgitoare pentru Samsung, care deținea primul loc în topul celor mai mari producători de cipuri de memorie, smartphone-uri și televizoare din lume.

Recent, gigantul sud-coreean din domeniul electronicelor a avertizat că profiturile sale vor scădea mai mult decât se aștepta, deoarece cererea globală de electronice de consum rămâne slabă.

De asemenea, se confruntă cu concurența modelelor Android mai ieftine, inclusiv Transsion și Xiaomi, care primesc un impuls atât de la consumatorii atenți la preț, cât și de la piețele emergente.

IDC a mai spus că piața smartphone-urilor intră într-o ”perioadă foarte interesantă”, în condițiile în care un număr tot mai mare de furnizori de Android divizează piața, iar clienții acordă din ce în ce mai multă prioritate telefoanelor pliabile și capacităților inteligenței artificiale, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel