Aplicația TikTok, dată în judecată de vocea din cele mai celebre clipuri

Pexels
Pexels

O actriță dă în judecată TikTok pentru utilizarea vocii sale fără să își dea aprobarea.

Conform BBC, TikTok a implementat o funcțiune text-to-speech care convertește scrisul în vorbire. Această funcțiune poate apărea în videoclipurile urcate în aplicație pentru a crea un efect comic, de exemplu.

Canadianca Bev Standing a înregistrat în jur de 10.000 de fraze audio pentru Institutul chinez de acustică, o companie subvenționată de China, în 2018. Atunci, vocea sa a fost folosită la traduceri. În procesul început de ea, actrița spune că vocea sa poate fi auzită în videoclipuri virale cu „limbaj urât și ofensiv” care îi cauzează „daune ireversibile” reputației sale.

„Despăgubiți-mă”

                                                   

Originară din Ontario, Canada, Standing a povestit că nu și-a dat permisiunea ca aceste înregistrări să fie reutilizate în alte aplicații sau să fie vândute mai departe. „Vocea mea este produsul meu – este afacerea mea. Nu poți să o folosești cum vrei și să nu mă despăgubești. Dacă vrei să folosești vocea cuiva, plătește-o”, a transmis ea, pentru BBC.

Actrița spune că nici măcar nu folosește TikTok și își simte intimitatea „încălcată”, după ce a primit câteva videoclipuri cu vocea sa de la prieteni, rude și colegi. „Când am realizat că poți să mă faci să spun orice vrei tu... atunci m-am supărat”, a adăugat femeia. „Sper că nu o să-mi afecteze afacerile într-un mod negativ. Clienții s-ar putea să nu mă mai angajeze fiindcă recunosc vocea aceea”.

Avocatul spune că situația afectează și oamenii de rând

                                                  

Avocatul lui Standing, Robert Sciglimpaglia, a transmis: „Tehnologia care permite replicarea vocii oricărei persoane prin inteligența artificială deja există. Nu este vorba doar despre celebrități sau actori de voce, care bineînțeles că au fost loviți de riscul ca munca lor să le fie smulsă, dar este vorba și despre oamenii de rând”.                         

Nici TikTok, nici compania-mamă Bytedance nu au răspuns la plângerea depusă la un tribunal din New York, săptămâna trecută, a adăugat el.

Video cu vocea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel