Aparat revoluţionar, inventat de un român: „Nu lasă nicio cicatrice după operaţie”

Un inginer a inventat un dispozitiv despre care spune va revoluţiona chirurgia. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, spune că aparatul inventat de el nu lasă nicio cicatrice după operaţie.

Emil Godeanu este un inginer în vârstă de 63 de ani, din Craiova, care a inventat „radiocauterul", un aparat care va revoluţiona chirurgia: nu lasă nicio cicatrice după operaţie. Pentru acest dispozitiv bărbatul a primit medalia de aur la Geneva.

După ce a inventat acest dispozitiv, inginerul a obţinut suma de 140.000 de euro, fonduri europene, pentru producerea radiocauterului în serie. Costul unui astfel de sistem se ridică la suma de 7.000 de euro şi poate fi folosit în spitalele din toată lumea, scrie adevarul.ro.

„Radiocauterul permite realizarea de operaţii mai sigure şi mai simple în toate domeniile. Aparatul are opt regimuri de lucru, iar cu această invenţie am obţinut mai multe medalii de aur, argint, dar şi numeroase diplome de excelenţă la saloanele internaţionale de inventică din Europa şi Rusia", a povestit craioveanul.

Emil Godeanu a mai povestit că dispozitivul său este în curs de omologare în mai multe ţări din Europa şi America de Nord. Acesta spune că de anul viitor aparatul poate fi folosit pe scară largă. „Spre deosebire de alte radiocautere, invenţia mea are timp de funcţionare nelimitat, poate fi reglată puterea în timpul operaţiei şi poate fi conectată la unităţi de intervenţie laparoscopice. Locul acestui dispozitiv este în spitalele din toată ţara. Acesta este visul meu", a mai declarat inventatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel