Amicul miliardar al lui Bill Gates compară Inteligența Artificială cu bomba atomică

Amicul miliardar al lui Bill Gates compară Inteligența Artificială cu bomba atomică / Foto: Pixabay
Amicul miliardar al lui Bill Gates compară Inteligența Artificială cu bomba atomică / Foto: Pixabay

Miliardarul Warren Buffet, amicul lui Bill Gates, compară Inteligența Artificială cu bomba atomică.

Un prieten miliardar al lui Bill Gates susține că este împotriva dezvoltării fulgerătoare a Inteligenței Artificiale, susținând că tehnologia este ca și crearea bombei atomice, scrie Daily Star.

Miliardarul Warren Buffett a făcut declarația dură într-o discuție în timpul întâlnirii anuale a companiei sale, Berkshire Hathaway, din Omaha, Nebraska, sâmbătă, 6 mai. În vârstă de 92 de ani, catalogat de către Forbes drept al șaselea cel mai bogat om din lume, Buffett a spus că, în timp ce IA-urile moderne, precum ChatGPT de la OpenAI, par să aibă abilități incredibil de impresionante, aceste abilități îl sperie.

"Când ceva poate face tot felul de lucruri, sunt puțin îngrijorat. Pentru că știu că nu vom putea să o dezinventăm și, știți, am inventat, pentru un motiv foarte, foarte întemeiat, bomba atomică în al Doilea Război Mondial", a spus el în timpul discuției.

"A fost extrem de important să facem acest lucru. Dar este bine pentru următorii 200 de ani ai lumii că abilitatea de a face acest lucru a fost dezlănțuită", a adăugat el, a raportat New York Post.

De ce Inteligența Artificială provoacă îngrijorări



Buffet nu este singura persoană influentă care s-a declarat împotriva ascensiunii IA. Dr. Geoffrey Hinton, fostul guru al AI al Google și așa-numitul "Nașul AI", a apărut recent și a recunoscut că "regretă" munca pe care a făcut-o în dezvoltarea tehnologiei.

"În acest moment, ceea ce vedem sunt lucruri precum GPT-4 care eclipsează o persoană în cantitatea de cunoștințe generale pe care le are și o eclipsează mult. În ceea ce privește raționamentul, nu este la fel de bun, dar face deja raționamente simple. Și având în vedere rata de progres, ne așteptăm ca lucrurile să se îmbunătățească destul de repede. Așa că trebuie să ne facem griji pentru asta", a spus el pentru BBC.

Daily Star a raportat anterior că țări precum Rusia probabil că folosesc deja AI precum ChatGPT pentru a-și accelera programele de dezinformare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel