Alunițele, examinate gratuit de Zilele Protecției Solare

În perioada 21 - 25 mai, cu prilejul campaniei Zilele Protecției Solare, două clinici medicale din Capitală oferă bucureştenilor examinarea alunițelor gratuit şi sfaturi privind fotoprotecţia.

Bucureștenii se pot programa pentru examinări, joi, la numărul de telefon 031.91.01, mai spun sursele citate.

 Peste un sfert dintre români nu folosesc niciodată produse de protecție solară, în timp ce peste 50% din populație nu este conștientă de riscurile expunerii zilnice la razele soarelui, potrivit unui studiu efectuat în 2011 de compania La Roche-Posay România.

 Chiar dacă gradul de protecție solară este destul de scăzut în rândul adulților, părinții sunt mult mai atenți când este vorba despre proecția copiilor. Potrivit aceluiași studiu, 45% dintre copii folosesc deseori produse de protecție solară.

Melanomul este un tip de cancer de piele și are legatură directă cu expunerea la soare. Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele, susțin medicii specialiști.

 Vârsta medie pentru apariţia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des întâlnit la femei decât la bărbaţi. Zonele în care melanomul se manifestă cel mai frecvent sunt gambele la femei şi toracele posterior la bărbaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel