Află de ce este inutil să bei doi litri de apă pe zi

Experţii ne recomandă să consumăm doi litri de apă pe zi – opt pahare – pentru a avea o sănătate perfectă. Cu toate acestea, un nou studiu realizat de cercetătorii australieni arată că recomandarea aceasta a fost greşit interpretată pentru că nu trebuie să bem doi litri de apă, ci lichide în general.

Autor: Anca Murgoci Studiul publicat în revista Australian and New Zealand Journal of Public Health arată că doi litri de lichide trebuie să includă cafea, ceai, sucuri şi apă. Profesorul Spero Tsindos, de la Trobe University, din Melbourne, spune că această recomandare a specialiştilor a dus doar la o creştere a consumului de apă îmbuteliată.

El adaugă: „acum treizeci de ani oamenii nu umblau permanent o sticlă de plastic cu apă. În zilele noastre, apa îmbuteliată a devenit un accesoriu la modă”. Specialistul atrage atenţia asupra faptului că acest lucru nu înseamnă că apa nu este sănătoasă, ci doar că abuzul ne poate face rău. Spero Tsindos a declarat pentru BBC Mundo că industria ne face să credem că a bea apă poate contribui la pierderea în greutate şi o sticlă de doi litri de apă îmbuteliată este foarte sănătoasă.

Pe baza datelor oferite de Sondajul Naţional de Nutriţie din Australia, care din anul 1995 urmăreşte obiceiurile alimentare ale populaţiei, expertul a observat că femeile consumă, în medie, 2.8 litri de lichide, iar bărbaţii 2,3 litri de lichide pe zi. Trebuie menţionat că în categoria aceasta intră şi verdeţurile, fructele şi alte alimente. Ceea de vrea să spună cercetătorul este că nu trebuie să bem doi litri de apă pe zi dacă nu ne este sete doar pentru că aşa este recomandat. Consumul excesiv de apă este doar un mit, adaugă profesorul Spero Tsindos. Noi putem să consumăm ceai şi cafea - produse care ne pot ajuta să ne hidratăm. "Celulele nu vor fi mai hidratate, singurul efect al celor doi litri de apă consumaţi ar fi că diluează urina", a spus nutriţionistul.

Studiului profesorului din Australia este susţinut şi de medicul generalist de la University of Glasgow, Margaret McCartney. Aceasta spune că toate recomandările conform cărora o persoană trebuie să consume doi litri de apă sunt  doar„nişte prostii” şi „nu există nicio bază ştiinţifică pentru a le putea susţine.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel