Află aici cu ce medicament interacţionează negativ grepfrutul

Consumul de suc de fructe este recomandat pentru sănătatea fiecăruia şi constituie o sursă de energie. Cu toate acestea, există şi excepţii. Nimeni nu s-ar fi gândit că sucul de grepfrut este contraindicat.Astfel, persoanele care se tratează prin chimioterapie, în special cu derotaxel nu le este recomandat acest fruct. Concluzia aparţine cercetătorilor de la  Oncology Platform USP Hospital San Jaime din Torrevieja (Alicante).

Autor: Anca Murgoci

Docetaxel este un medicament indicat pentru tratarea unor tipuri de cancer, cum ar fi cel mamar, pulmonar, de prostată sau cel gastric. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că sucul de grepfrut încetineşte eliminarea docetaxelului din corp, astfel încât creşte riscul de toxicitate.  Potrivit www.20minutos.es, efectele negative pe care le produce consumul de grepfrut în acelaşi timp cu administrarea docetaxolului au fost descoperite prin analize de sânge.  Astfel, s-a descoperit o concentraţie mare de medicament în organism. Pacienta căreia i s-au făcut analizele a recunoscut că din alimentaţia sa cotidiană nu lipsea grefrutul.

Potrivit medicului Belén Valenzuela, fructul interacţionează şi cu alte medicamentele care sunt utilizate pentru scăderea colesterolului. Specialiştii ne sfătuiesc să îi spunem medicului ce alimente consumăm chiar dacă ar părea că nu este cazul să o facem (pentru ca alimentul să nu intre în interacţiune cu medicamentul recomandat). Descoperirea a fost publicată în numărul din decembrie al revistei British Journal of Clinical Pharmacology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel