Adrian Câciu spune că Florin Cîțu e chiar de FELICITAT pentru PNRR

foto Facebook Florin Cîțu
foto Facebook Florin Cîțu

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, și-a exprimat aprecierea pentru președintele PNL, Florin Cîțu, fost ministru de Finanțe și fost premier. 

Ministrul de Finanțe a declarat, în direct la Antena 3, într-o intervenție telefonică în emisiunea ”Decisiv”, realizată de Cătălina Porumbel, că, în anumite puncte - cu referire la PNRR, fostul premier Florin Cîțu e chiar de felicitat. De vină pentru greșelile din PNRR nu ar fi, conform acestuia, Florin Cîțu, ci alți foști miniștri, precum Cristian Ghinea.

Întrebat dacă a negociat prost Florin Cîțu PNNR-ul, Adrian Câciu a afirmat: ”Nu, n-aș spune asta legat de întregul PNRR. Pentru anumite chestiuni, chiar e de felicitat. Pe alte componente... înțeleg că a fost și ministrul care și-a pus amprenta (...) domnul Ghinea”. ”Dacă avem ceva de discutat, discutăm în interiorul Guvernului sau al coaliției” a punctat Adrian Câciu.

Împrumuturile făcute de Cîțu, când era ministru de Finanțe, fără probleme de legalitate

Cu privire la ancheta începută de Ministerul de Finanțe în care vizate sunt împrumuturile luate de Florin Cîțu pe vremea când conducea acest minister, Adrian Câciu spune că ”există o serie de analize care sunt făcute, din perspectiva legalității, nu au fost identificate (n.r. probleme).” Totuși, el afirmă că ”din punctul meu de vedere, cred că puteau fi folosiți mai bine banii pentru economie și pentru oameni”. 

PNRR-ul reprezintă un subiect de dispută în coaliția de guvernare. Făcut de guvernul format din PNL-USR-UDMR, este aspru criticat de unii miniștri ai PSD. Se pare că în PNRR se regăsesc nu doar erori de calcul, dar și pasaje care ar demonstra o lipsă profundă de cunoaștere a situației ori o încercare de a limita - neasumat- creșterile de venituri. Pe de altă parte, sunt zvonuri conform cărora miniștrii USR ar fi asigurat sume enorme pentru consultanță în PNRR, undeva la 240 de milioane de euro, experiența lor în domeniu fiind de notorietate. 

Citește și: EXCLUSIV  Renegocierea PNRR, cartoful fierbinte din coaliție. Marius Budăi arată o GAFĂ de proporții despre PENSII. ”Nu e un moft!”

EXCLUSIV  Consultanță PNRR. Vicol: Sunt mulţi bani băgați acolo. Dar cine sunt eu, faţă de domnul Ghinea, să spun asta?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel