EXCLUSIV  Adio! De ce mă despart de mișcarea monarhistă

După anumite reacții din spațiul public despre scandalul în care a fost implicat Principele Nicolae, cum ar fi probabil, de exemplu, dar nu numai, scrisoarea Marilenei Rotaru, fost președinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, ziaristul Val Vâlcu a anunțat că se desparte de mișcarea monarhistă.

Iată ce a scris jurnalistul:

"Tragedia prin care trece Casa Regală a României, deci și România, nu este generată de boala MS Regele Mihai. Regii reprezintă statul, dar sunt oameni, vin și se duc. Monarhia constituțională rămâne. Dispariția unui om, tristețea adusă de anunțul: A murit Regele! este mult atenuată de  proclamația: Trăiască Regele sau, după caz, Trăiască Regina.

În situația României, țară care avea soluția dinastică drept rezervă, posibil plan B în cazul prăbușirii actualului sistem prezidențial, drama Casei Regale nu este generată de moartea Regelui, ci de comportamentul devastator al fostului Principe Nicolae.

Simplu fapt că a făcut scandal la Aubonne demonstrează că nu are maturitatea și demnitatea necesare pentru a fi Custodele Coroanei. Regele nu s-a înșelat atunci când a avut rețineri în a accepta încredințarea unei funcții de reprezentare tânărului Nicolae. Așa cum au insistat Principesa Margareta și principele Radu, care au văzut în puștiul orfan de tată copilul pe care ei nu îl aveau.

Regele a citit neseriozitatea unui tânăr impulsiv, influențabil, care nu și-a terminat studiile, deci incapabil să ducă o treabă la capăt. Iar mai apoi, a văzut în nepotul său imaginea fostului Rege Carol al II-lea, care a pus în pericol monarhia prin aventurile sale amoroase.

Nedemn, ceea ce a făcut Nicolae. Un scandal de tip Boureanu. L-aș fi admirat și aș fi compătimit alături de el dacă ar fi stat două zile în frig, în fața ușii, așteptând să-și vadă ultima oară bunicul. Un gest demn, majestuos, nu circ cu umeri în ușă, apoi plecat la căldurică, în hotel, și trimis avocații, ca la divorțul lui Marcel Toader.  

Pot crede că admiratorii și mai ales admiratoarele din Mișcarea Monarhistă îl plac pe Nicolae , pentru că e frumos, iar scandalul de paternitate are o aură romantică. De la romantism la real politik, la efortul de a restaura monarhia, e drum lung. Nu cred că un tânăr impulsiv, fără pregătire, tact, demnitate, ușor de contaminat de mafia imobiliară din Primăverii, ușor de dus de nas de agenții de influență este pregătit să fie Custodele Coroanei, este capabil să străbată, împreună cu poporul român, acest drum al recuperării de sine.

Pe de altă parte, văd și ce au făcut activiștii pretins monarhiști pentru revenirea la un sistem constituțional-dinastic: mai nimic. De fapt, au făcut mai mult rău:

-și-au arogat un statut special, în funcție de vechimea în Mișcarea Monarhistă,  ca ilegaliștii comuniști, ceea ce a ținut la distanță noile generații de simpatizanți ai monarhiei.  

-au legat monarhia de imaginea Regelui Mihai, în stilul candidatului la președinție. Au promovat un om, nu un sistem.

-au atacat deciziile cheie ale Regelui, inclusiv decizia de a încredința Principesei Margareta custodia Coroanei, luată acum șapte ani, susținută de întreaga Familie Regală.

-s-au bătut pe funcții și ștampile, divizând Mișcarea Monarhistă, în asociații, grupări etc.

-au promovat, tot în stilul campaniilor prezidențiale, imaginea tânărului Nicolae, bună pentru reviste, devastatoare pentru monarhie.

[citeste si]

Îmi pare rău pentru monarhiștii adevărați, care au căzut în capcana acestor republicani sub acoperire. E treaba lor să scape de liderii lăcrimoși, să-și regleze situația în diferitele comitete și comisii din care fac parte.

Rog să nu-mi mai trimită apeluri, declarații, chemări la luptă. Să fie la ei, acolo, să și le publice pe sms, facebook, să le transmită prin ordin de zi în unitățile din care fac parte!

După ce am văzut cum își bat joc de familia Regală, încolonându-se în spatele unui renegat, poate la comandă, poate din prostie, prefer să rămân un monarhist solitar. Un vis rămâne vis, și dacă e împărtășit de ceilalți, măcar la nivelul de  51%, și dacă rămâne la nivelul unui  vot din 18 milioane".

Citește și - >> Principele Nicolae - Casa Regală, scandal: "Abdicare de la morala creștină".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel