Adina Pintilie, regizoare româncă, premiată cu URSUL DE AUR la Berlin pentru filmul „Touch Me Not"

Pelicula "Nu mă atinge-mă"/ "Touch me not", a regizoarei românce Adina Pintilie, a câştigat sâmbătă Ursul de Aur, fiind desemnată cel mai bun film din competiţia oficială a Berlinalei. 

Adina Pintilie a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj, cu pelicula „Touch Me Not", la Festivalul de Film de la Berlin, ce se desfășoară în perioada 15-25 februarie.

Adina Pintilie a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj, cu pelicula „Touch Me Not", la Festivalul de Film de la Berlin. „Touch Me Not" este un film care vorbește despre explorarea personală și pune sub semnul întrebării ideile preconcepute despre intimitate. 

În momentul proiecției au existat spectatori care au ieșit din sală, deranjați de scenele de nuditate, însă reporterii de specialitate au apreciat pelicula și i-au acordat încă de la premieră cele mai mari șanse la categoria „debutanți", din cele zece filme nominalizate.

„Intimitatea este plină de pericole"

„Filmul este o încercare de a descoperi straturile intimităţii. Intimitatea este plină de pericole. Reversul dragostei poate fi ura, agresivitatea, neînţelegerea. Toate sunt părţi ale aceleiaşi complexe realităţi", a declarat Adina Pintilie.

Adina Pintilie, regizor şi scenarist, este născută pe 12 ianuarie 1980. Ea a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Regie Film, în anul 2008.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel