EXCLUSIV  Actul de capitulare al PSD

Demiterea sau demisionarea lui Florin Iordache din funcția de ministru al Justiției consfințește pierderea de către PSD și liderul său, președintele Liviu Dragnea, a primei bătălii importante în ultimul an.

După victoria de la locale și de la parlamentare, după victoria în privința numirii premierului de la PSD, după realizarea majorității parlamentare, odată cu îndepărtarea lui Florin Iordache, PSD pierde enorm. Nu s-a dovedit în niciun fel că OUG 13 este nelegal sau neconstituțional. Simpla îndepărtare a fostului ministru al Justiției este în sine însă o recunoaștere a acestui lucru.

Mai departe se vehiculează ideea unui ministru tehnocrat la Justiție. Practic, numirea unui asemenea ins este actul final de capitulare al PSD în fața președintelui Iohannis. Deși PSD a obținut cea mai mare victorie din 1992 încoace, se dovedește că nu este în stare să administreze guvernarea, valorile și propriul program de guvernare. Ca atare, mi se pare normal ca în șase luni să se creeze, probabil, o nouă majoritate în jurul președintelui Klaus Iohannis.

Sunt curios să văd dacă PSD, după șocul pierderii bătăliei, va semna și capitularea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel