Acrilamida, substanța din alimentele zilnice care cauzează cancer

Acrilamida, o substanță cancerigenă, se găsește în alimentele bogate în amidon și carbohidranți încălzite la temperaturi mai mari de 120 grade Celsius, scrie Institutul Alimentar Naţional din Danemarca a făcut public un avertisment referitor la acrilamidă, o substanță cancerigenă pe care oamenii o consumă zilnic. "Putem spune cu un grad mare de siguranţă că există o legătură între alimentele care conţin acrilamidă şi cancer”, a anunţat Jorgen Schlundt, directorul Institutul Alimentar Naţional din Danemarca.

"Trebuie să elaborăm reguli pentru această problemă. Trebuie să stabilim un prag şi să elaborăm măsuri prin care principalii actori din această industrie să reducă nivelul de acrilamidă din produsele lor”, a anunţat Schlundt.

Printre aceste alimente se numără pâinea, cartofii prăjiţi, chipsurile, cerealele pentru micul dejun, cafeaua şi ţigările, ce conţin acrilamidă.

Studii mai vechi au sugerat că există o legătură între acrilamidă şi cancer. Cercetătorii suedezi au identificat în 2002 acest compus din greşeală şi au bănuit că este un agent carcinogen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel