Acoperiți URGENT camera laptopului. Cum acționează hackerii

Acoperirea camerei web a laptopului sau a computerului este o măsură normală în zilele noastre.

Acoperirea camerei web a laptopului sau a computerului este o măsură normală în zilele noastre, transmite The Sun. Fie că folosim Zoom, Skype sau Microsoft Teams, camera web din casele noastre este mai activă decât a fost vreodată, în timpul pandemiei.

Cei mai mulți oameni au cameră la telefon, tabletă, laptop sau computer, pe care o folosesc pentru a munci, a învăța sau a socializa în mediul virtual. Din păcate, acest privilegiu ne lasă vulnerabili la atacuri online numite „camfecting".

Te filmează și nu știi

Prin această mutare, hackerii utilizează camera dispozitivului și dezactivează lumina de „aprins" pe care acestea o emit de obicei, așa că victimele nu au idee că sunt atacate.

Multe dispozitive cu cameră nu au deloc securitate. O cercetare sugerează că, la nivel mondial, sunt 15.000 de dispozitive web care nici măcar nu trebuie sparte pentru a fi accesate.

Sfatul lui Zuckerberg

Atunci când laptopul este stins, webcam-ul nu poate fi activat. Cu toate acestea, în modul Sleep sau Hibernation, dispozitivele pot fi sparte. Până și Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a recunoscut că își acoperă camera și microfonul laptopului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel