Acestea sunt telefoanele infectate cu un virus periculos. Alertă de securitate în Google Play; ce aplicații trebuie să ștergi?

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Firma de securitate cibernetică Kaspersky a descoperit un nou program malware pentru abonamentele realizate pe Google Play, magazinul oficial de aplicații pentru Android. 

 

Noul malware a primit numele Fleckpe și este cea mai nouă apariție în domeniul programelor de acest tip, care generează taxe neautorizate prin abonarea utilizatorilor la servicii premium.

Fleckpe este un „troian” care se răspândește prin Google Play ca parte a aplicațiilor de editare foto și a pachetelor de imagini de fundal pentru smartphone. Mai rău este că, deși acest malware tocmai a fost descoperit, se știe că s-a răspândit activ și a infectat deja peste 620.000 de dispozitive.

După ce ați descărcat o aplicație pe Android care a fost infectată cu Fleckpe, aplicația va avea acces la notificările dvs., unde poate fi găsit un cod de confirmare.

Un cod rău intenționat va începe să ruleze pe dispozitivul dvs. și acesta va contacta hackerii printr-un server de comandă și control. Hackerii vor trimite apoi codul de țară mobil al dispozitivului dvs. și codul de rețea mobilă, care sunt folosite pentru a afla unde locuiți, dar și alte date personale, precum operatorul dvs. de telefonie mobilă.

Odată ce are aceste informații, hackerul va trimite apoi un link de plată, unde o să vă ceară înregistrarea pentru un abonament plătit folosind codul generat după ce i s-a acordat acces la notificări.

Ce aplicații ar trebui să ștergeți?

- Beauty Camera Plus

- Beauty Photo Camera

- Beauty Slimming Photo Editor

- Fingertip Graffiti

- GIF Camera Editor

- HD 4K Wallpaper

- Impressionism Pro Camera

- Microclip Video Editor

- Night Mode Camera Pro

- Photo Camera Editor

- Photo Effect Editor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel