A fost aproape să moară din cauza copiilor ei nenăscuți

femeie-nastere
femeie-nastere

O femeie a fost la un pas de moarte după ce a fost afectată de o condiție rară, prezentă o dată la 80.000 de nașteri.

Angela Cottam, în vârstă de 32 de ani, era însărcinată cu gemeni. Pentru că suferea de preeclampsie ( stare patologică a femeii însărcinate, care apare după a 20-a săptămână de sarcină, ce se caracterizează printr-o hipertensiune arterială, o proteinurie --- (prezența de proteine în urină)--- și de luare în greutate, cu edem) medicii au hotărât că nașterea trebuie să aibă loc mai devreme cu cinci săptămâni și înainte ca starea ei să se agraveze, scrie Daily Mail.

Travaliul decurgea bine, iar femeia a cerut să i se facă epidurală. La un moment dat a început să tușească și să aibă probleme cu respirația. Medicii chemați în salon n-au scăpat de ce le era mai frică. Plămânii mamei cedau din cauza unei condiții rare care este prezentă o dată la 80.000 de nașteri, cunoscută ca ”embolie cu lichid amniotic”. Lichidul amniotic din pântec a intrat în sistemul sangivinic al femeii. Un fir de păr sau o unghie provinită de la bebelusi au ajuns până la plămâni și au declanșat o reacție alergică puternică.

Medicii i-au au intubat-o imedat pe femeie și au dus-o în sala de operație pentru a salva copiii. Din fericire acest lucru s-a întâmplat. Medicii au salvat cele două fetițe care s-au născut la un minut una față de cealaltă.

Pentru că sângele își pierduse capacitatea de a se coagula, Angela Cottam a pierdut atât de mult sânge încât a fost nevoie de 22 de transfuzii.

După naștere a intrat în comă, iar medicii nu credeau că se va mai trezi. După doar 12 ore, Angela Cottam a deschis ochii, iar după o săptămână a părăsit spitalul împeună cu cele două fetițe, Amelie și Ava. Acasă o aștepta primul copil, Olivia, în vârstă de patru ani.

”Faptul că am fost aproape de moarte mi-a schimbat perspectiva asupra vieții. Acum sunt mai relaxată și mă bucur de faptul că sunt mamă mai mult ca niciodată, pentru că am înțeles cât de aproape poți fi de a pierde totul”, a declarat femeia.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel