2 din 10 modele Dacia Spring din Europa, comandate în România

Facebook Dacia
Facebook Dacia

Renault a anunţat că din totalul modelelor Dacia Spring comandate în Europa, 20% sunt în România. 

Renault Commercial Roumanie, divizia de retail a Grupului Renault pe piaţa locală, a înregistrat 7.500 de comenzi pentru Dacia Spring, primul model electric al constructorului local, relatează ZF. La nivel european Dacia a înregistrat circa 40.000 de comenzi pentru Spring.

Dacia Spring este cel mai accesibil automobil electric de pe piaţa europeană, fiind cu aproape 10.000 de euro mai ieftin decât al doilea cel mai ieftin concurent, scrie Mediafax.

„Cu aproape 40.000 de comenzi înregistrate în opt luni, Dacia Spring cunoaşte un excelent demaraj co­mercial. Ca soluţie de mobilitate elec­trică accesibilă tuturor, Spring atrage atât clienţi tradiţionali ai mărcii Dacia cât, mai ales, un număr foarte mare de clienţi noi. R-EVoluţia este aşadar în plină desfăşurare“, a spus Xavier Martinet, director de marketing şi de vânzări Dacia.

Primul Spring din România, livrat la Craiova

Primul lot de maşini a fost livrat prin portul Koper din Slovenia către mai multe pieţe europene, printre care şi România. Primul automobil Dacia Spring a fost livrat la Craiova, de către reprezentanţa locală, Redac Craiova.

La nivelul primelor nouă luni din acest an s-au înmatriculat 1.900 de maşini electrice şi tot aproape 1.900 de maşini plug-in hybrid – acestea din urmă pot funcţiona şi pe baza motorului termic.

Aproape o treime din vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienţi din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Volume semnificative au fost înregistrate şi în judeţele Timiş, Iaşi, Cluj şi Braşov. Majoritatea clienţilor (95%) au dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, oferit opţional. Modelul este echipat în serie cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru wallbox.

Românii au şi o culoare preferată

Albastrul se afirmă deja drept culoarea preferată de clienţii primului model 100% electric din gama Dacia, 40% din vehiculele livrate în luna octombrie afişând această nuanţă de caroserie.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Modelul beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Garanţia oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul şi de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Livrările vor continua în mod susţinut către toţi clienţii care au lansat deja o comandă fermă.

La sfârşitul lunii octombrie, Dacia Spring înregistrase deja peste 30.000 de comenzi la nivel european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel