SONDAJ INSCOP. Guvernul Ponta vs. Guvernul Cioloș. Rezultate surprinzătoare

Ultimul sondaj INSCOP realizat între 26 noiembrie și 2 decembrie arată că schimbarea guvernului a scindat electoratul în două părți aproape egale. 

Sondajul arată că 54% dintre respondenți consideră că Guvernul Victor Ponta a făcut alegerea bună când a decis să-și dea demisia. 36% nu sunt de acord cu gestul demisiei guvernului după tragedia din club Colectiv. 

50% susțin că preferă un guvern de tehnocrați decât unul politic, pentru că aduce mai multă competență. 32% susțin că un guvern politic aduce legitimitate democratică. 17% sunt nehotărâți. 

Chiar dacă 50% văd utilitatea unui guvern tehnocrat, doar 37% susțin că mai vor un guvern de tehnocrați și după alegerile din 2016. 34% vor un guvern politic după 2016. Aici întâlnim un număr uriaș de nehotărâți care stau în expectativă în ceea ce privește guvernul tehnocrat. O singură greșeală a Guvernului Cioloș ar putea înclina balanța celor 29% de nehotărâți spre guvernul politic. 

36% cred că Guvernul Cioloș va face reforme importante în societate. 34% nu cred acest lucru și 28% nu știu sau nu răspund. 40% susțin că au încredere în Guvernul Cioloș și 35% nu au încredere. Și aici avem un procent mare de nehotărâți.

34% consideră că Guvernul Cioloș va fi mai bun decât Guvernul Ponta. Același procent consideră că nu va fi mai bun. 37% susțin că Guvernul Cioloș nu este alcătuit doar de specialiști în domeniul loc, în vreme ce 34% cred acest lucru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel