Sondaj despre schimbarea Guvernului: Cum îl comentează Ponta

Un sondaj INSCOP arată ce părere au românii despre o eventuală schimbare de Guvern și despre relația dintre președintele și premierul țării.

Dintre cei chestionați, 77,8% sunt de părere că Guvernul trebuie să colaboreze strâns cu preşedintele pe orice subiect de interes public (faţă de 78,3% în luna iulie), doar 13,6% exprimându-şi dezacordul față de această idee. 63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale la aceeaşi dată, iar 22,9% nu sunt de acord cu asta, arată cercetarea prezentată de adevarul.ro.

De asemenea, 30,4% din respondenți sunt de acord cu ideea că actualul Guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (faţă de 33,2% în luna iulie), în timp ce 50% susțin consideră că actualul Executiv ar trebui să-și continue activitatea. 26,9% dintre respondenţi consideră că Guvernul actual trebuie să rămână în funcţie, dar cu un alt prim-ministru, în timp ce 51,7% nu sunt de acord cu această afirmaţie. Sunt de acord cu ideea organizării de alegeri anticipate 26,4% dintre cei chestionaţi, (faţă de 30,3% în luna iulie), în timp ce 62,4% îşi exprimă dezacordul.

Vezi și: Argumentele lui Ponta înainte de moțiunea de cenzură a PNL

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Victor Ponta a comentat rezultatele sondajului INSCOP.

”Un sondaj al unui Institut deloc apropiat noua, publicat intr-un ziar virulent antiguvernamental, dar care are concluzii pe care le impartasesc in totalitate : 

1. Sunt pentru colaborare intre Guvern si Presedinte si asa voi face pana la finalul mandatului (cu conditia sa vrea si Presedintele)

2. Cat mai putini ani "electorali" cu atat mai bine pt stabilitate si coerenta

3. Sigur ca Guvernul actual nu trebuie inlocuit de un guvern PNL/PDL total neligitim si condus de un Pedelist care a taiat pensiile si salariile, a crescut TVA si a indatorat tara la FMI

4. Voi conduce Guvernul cat timp Presedintele nu este de acord sa numeasc un premier de la actuala Majoritate si insista cu "Guvernul Meu"!!!

5. Alegeri anticipate reprezinta o varianta total negativa pt tara si oricum imposibila! 

Deci, sa lasam de maine ifosele si visele de ajungere rapida la Putere ale Pedelistilor resapati si duduilor frustrate si sa ne vedem de munca!”, a scris Victor Ponta pe rețeaua de socializare.

Citește și: Rezultatul moțiunii PNL, dezvăluit de un detaliu de culise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel