Ponta, reacție-fulger după declarația usturătoare a lui Iohannis

După ce preşedintele a afirmat că "acest premier nu va participa niciodată la Consiliul European", Victor Ponta a avut o reacție-fulger.

"Îi mulțumesc vicepremierului Gabriel Oprea pentru ce a putut să facă la Consiliul JAI pe tema crizei refugiaților. Poate că astăzi la Consiliul European domnul Președinte Klaus Iohannis va câștiga și va impune punctul de vedere al României!

Oricum, Guvernul României se va pregăti din punct de vedere logistic pentru a lua măsurile necesare, cu o atitudine europeană și echilibrată. Când e vorba despre declarații sunt alții, dar când este ceva de făcut tot la noi se vine!", a transmis Victor Ponta.

Victor Ponta a mai declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că președintele Klaus Iohannis "se duce degeaba la Bruxelles", unde are loc ședința Consiliului European, "pentru că orice se decide acolo, mai puțin politica externă a UE, ține de Guvern".

[citeste si]

El a făcut această precizare, întrebat dacă își menține punctul de vedere avansat pe vremea când șef al statului era Traian Băsescu, că la Consiliul European trebuie să meargă prim-ministrul.

"Vă spun ce era și atunci și ce e valabil și azi. Președintele se duce degeaba. Orice se decide acolo, mai puțin politica externă a UE, ține de Guvern. De aceea toată lumea merge cu primul ministru. Cu foarte mici excepții în care Constituția prevede altfel. Acum, președintele se duce, zice ceva, după aceea vine și îmi spune mie... Acesta este sensul, Consiliul European este un Guvern al UE și atunci, ați văzut, vorbește domnul Leonard Orban despre refugiați, și... unde îi ducem, acasă la domnul Leonard Orban?", a afirmat Ponta.

Klaus Iohannis participă miercuri seară la reuniunea Consiliului European extraordinar informal de la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel