Ministrul Educației intervine după ce Dana Nălbaru și-a retras fiica de la școală

dana nalbaru, HI-Q
dana nalbaru, HI-Q

Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru a declarat, la Digi 24, referindu-se la sistemul homeschooling (şcoala acasă) că există aspecte pozitive, dar şi anumite riscuri pe care şi le asumă părinţii atunci când aleg pentru copiii lor acest sistem.

'Nu ştiu foarte bine cum funcţionează acest sistem în România în momentul de faţă (sistemul de şcoală acasă), ştiu că a început mai demult. Am avut câteva discuţii cu persoane care doreau să folosească sistemul pentru copii şi m-au întrebat înainte de a fi ministru. Ar trebui să mă interesez şi să văd nu numai teoriile despre homeschooling, ci şi funcţionarea lor exactă în România şi cadrul legislativ în care funcţionează. Cu siguranţă că există aspecte pozitive, dar există şi anumite riscuri pe care ţi le asumi ca părinte. Aspectele pozitive sunt evidente, pentru că există o anumită libertatea de a alege subiecte, educatorii pe care vrei să îi ai, cu cine faci anumite activităţi care sunt agreate de către copilul tău', a afirmat ministrul.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Dana Nălbaru și-a retras definitiv fiica de la școală. Efectele neștiute ale acestei decizii radicale

El a spus că acest sistem prezintă şi câteva riscuri, întrucât în România nu există o legislaţie clară care să dovedească ruta de trecere din homeschooling în sistemul public.

'Riscul este că atâta timp cât în România nu există o legislaţie foarte clară care să îţi dovedească o rută de trecere de acces din homeschooling în sistemul public formal de şcoală, care sunt condiţiile de a accede din homeschooling în gimnaziu, liceu şi mai departe în universitate, poţi să fii în situaţia ca odată ce ai terminat patru sau opt clase în sistemul de şcolarizare acasă să nu poţi să te întorci înapoi în sistemul public, adică să ai dificultăţi pentru că nu ai o diplomă care este acreditată, nu ai un număr de credite, un număr de ore', a explicat demnitarul.

Declaraţiile ministrului au venit în contextul în care Dana Nălbaru a anunțat că și-a retras definitiv fiica de la școală, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel