Klaus Iohannis, întrebare cheie pentru Traian Băsescu

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a comentat, la DC NEWS LIVE, o afirmație făcută de către președintele Traian Băsescu. 

Președintele Traian Băsescu a declarat, în 15 octombrie, că "serviciile au devenit extrem de puternice și performante și tentatia oricărui serviciu e să acapareze cât mai mult control și influență. Va trebui ca imediat după alegeri să se gandeasca un sistem mult mai complex, adaptat capacității formidabile pe care o au cele două servicii, pentru ca ele să fie controlate. Acest lucru îl voi lăsa pe notița celui care va câștiga alegerile". 

Vezi AICI înregistrarea integrală

Traian Băsescu, moștenire în serviciile secrete. Mugur Ciuvică: Nesimțire și ipocrizie maxime

Invitat să comenteze această afirmație, dacă simte nevoie unui control mai strict, Klaus Iohannis a declarat că "peste tot în țările democratice, serviciile secrete sunt controlate de Parlament și acest lucru este valabil și la noi și trebuie să se întâmple în continuare. Din poziția mea de acum, nu am informații de tip insider, să spun dacă sunt sau nu într-un fel sau altul. Dacă președintele afirmă aceste lucruri, putem să luăm act de afirmație, mai mult nu putem să facem. Dacă sunt adevărate  cele spune de președintele Băsescu, poate avem dreptul să ne întrebăm: dacă știa așa de bine ce trebuia făcut, de ce nu a făcut, că a avut la dispoziție zece ani?". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel