Cozmin Gușă, despre prestaţia lui Klaus Iohannis la Realitatea TV

Cozmin Guşă a analizat discursul candidatului la preşedinţei Klaus Iohannis, notând care sunt, în opinia sa, bila albă, bila gri şi bila neagră pe care le-ar primi liderul ACL, după prestaţia sa de la Realitatea TV.

Domnului Iohannis "pot să îi dau o bilă albă pentru o anumită dezinvoltură şi pentru o anumită uşurinţă de a complimenta şi de a vorbi despre consistenţa Realităţii TV, a faptului că Realitatea e o televiziune obiectivă şi aşa mai departe şi o uşurinţă pe care de data aceasta aş acuza-o, şi trec în zona gri, de a trece peste subiecte fără a răspunde. Colegele mele din studio, alături de tine, au fost foarte amabile pentru a nu taxa, conforma expertizei pe care o au, acele lucruri pe care Klaus Iohannis le-a ocolit, într-un mod impardonabil după părerea mea. Putem analiza asta doar marţi seară, prin comparaţia între Iohannis şi Ponta.

Bila neagră i-o dau domnului Iohannis, deocamdată, înainte să-i analizez soluţiile, tocmai pentru felul în care a răspuns atât invitaţiei tale, care eşti deţinătorul unui premiu de cel mai bun talk-show în România anului trecut pe care nu ţi l-a dat vreo organizaţie a statului, ci o organizaţie independentă de jurnalism, ceea ce nu e puţin, ci mult şi colegele noastre, care l-au şarjat pe Iohannis să ne spună care ar fi acel motiv concret, de ce nu acceptă invitaţia la dezbatere la Realitatea Tv, mâine seară, împreună cu domnul Ponta.

Citește și: Klaus Iohannis: Titus Corlățean, un pion de sacrificiu

Eu mă aşteptam să ne spună că poate zboară mâine şi se întâlneşte cu doamna Merkel, apropo de şansele pe care le are să pună România pe harta Europei. Mă aşteptam să spună că are un mare miting într-un mare oraş din România unde PSD a câştigat, gen Craiova, cu Lia Olguţa Vasilescu, câştigat cu acele lucruri impardonabile pentru doamna Vasilescu. N-a spus nici asta.

Mă aşteptam să spună că are un talk show la o televiziune generalistă, gen Pro TV sau Antena 1, care are la acele ştiri tabloidizate o audienţă mai mare decât Realitatea. Realitatea care, îl informez eu pe domnul Iohannis, are audienţe, pe slot-urile care sunt guvernate şi de colegele noastre din studio, în ultimele două săptămâni, e numărul 1 în România.

Domnul Iohannis, într-un stil aproape jignitor pentru voi, cei de acolo, dar şi pentru mine, în calitate de coordonator al activităţii editoriale de acolo, a decis să nu dea un răspuns concret. Bila neagră se adresează domnului Iohannis pentru că nu a dat un răspuns hotărât acelei televiziuni pe care domnia sa şi colegii dânsului lipsiţi de imaginaţie şi-a construit strategia pentru turul doi. Pentru că n-am auzit altă idee în spoturile electorale din această săptămâni decât legate de diaspora.

Citește și: Cozmin Gușă, despre demisia lui Titus Corlățean: Victor Ponta a mutat perfect

Domnule Iohannis, diaspora este apanajul emisiunilor Realitatea TV şi ale tuturor transmisiunilor în direct pe care le-am făcut, să arătăm nemulţumirea unor români care au fost batjocoriţi. Diaspora nu este apanajul ACL, este apanajul unei televiziuni independente care riscă foarte mult atunci când face aceste lucruri şi care are pretenţia să fie respectată atunci când face invitaţii pentru că invitaţia de marţi, la dezbaterea cu Victor Ponta, şi-a asumat-o Realitatea, nu Victor Ponta. Victor Ponta acceptă această invitaţie, în timp ce domnul Iohannis ne poartă cu vorba. Asta pe mine m-a dezamăgit. Îi dorim mult succes în continuare", a încheiat analistul politic la Realitatea Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel