Antonescu: Aș vota revenirea monarhiei la referendum

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, la Realitatea Tv, că este de acord cu revenirea monarhiei, dar doar în urma unui referendum național și prin modificarea Constituției.

”Tot mai mulți români cred în monarhie. A trecut comunismul, a trecut manipularea aia, au mai trecut și câteva guvernări, iar tot mai mulți oameni cred că monarhia ar fi o soluție”, a spus liberalul.

”(...) Numai că, pentru ca România să redevină monarhie, nu avem o alta cale decât un referendum special sau o noua Constituție, cu totul - nu revizuire, că nu ne permitem - care să treacă printr-un referendum, în care o majoritate a românilor să se pronunțe pentru monarhie sau pentru republică. În acest moment, aceasta majoritate nu există”, a spus Antonescu, reluând o idee pe care a enunțat-o în numărate rânduri în spațiul public.

Crin Antonescu ar susține Coroana și nu ar ezita să se prezinte la urne dacă un referendum în sensul revenirii monarhiei s-ar organiza. ”Dacă va fi referendum, voi vota cu mare plăcere monarhia, pentru că sunt convins că, pentru o țară ca România, mâine dacă am putea avea o monarhie constituțională, ar fi un câștig enorm”, a afirmat liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel