Ziua mondială a ciocolatei. Vezi motivele pentru care trebuie să o mănânci

Pe 11 iulie este sărbătorită  Ziua mondială a ciocolatei. În ciuda criticilor referitoare la consumul ciocolatei, totuși aceasta are proprietăți de care, poate, nu știai până acum.

Ciocolata îți poate subția talia

Mai multe studii au sugerat că un consum moderat de ciocolată te ajuta să ai o talie subțire. Un studiu realizat la Universitatea din California a testat teoria potrivit careia ciocolata crește metabolismul, iar acest beneficiu anulează caloriile consumate.

Citește și: Ciocolata poate preveni accidentele vasculare cerebrale

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă îin mod regulat ciocolată au un indice de masă corporală mai scazut decât cele care nu o fac, deși prima categorie consumă mai multe calorii și nu fac mai mult sport.

Ciocolata te face mai deștept

Dacă îți este teamă de examene scrise, atunci îți poți crește IQ-ul cu ajutorul câtorva tablete de ciocolată. Ciocolata neagră este bogată în compuși chimici folositori creierului – flavonoide, care pot îmbunatăți abilitățile cognitive prin creare unor noi neuroni și dezvoltarea unor noi forme de memorie, precum și la creșterea circulatia sângelui către creier.

Citește și: Criză de ciocolată la nivel mondial. Dezastru în toată lumea-VIDEO

Ciocolata te face fericit

Dacă vrei să-ți îmbunătățești starea de spirit, atunci ciocolata este ceea ce cauți. Ciocolata este cunoscută pentru proprietățile ei în această privință datorită compușilor chimici pe care îi conține și care reduc simptomele depresiei.

Ciocolata încetinește îmbătrânirea mușchilor

Oamenii de știință au descoperit că o cantitate mică de ciocolată neagră îți poate îmbunătați sănătatea în acelați fel precum exercițiile fizice. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Wayne spun că un component din plante (epicatechina) care se găsește și în ciocolată stimuleaza mușchii în același fel precum exercițiile fizice solicitante.

 (Sursa: Sfatul părinților)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel