Zece știri care au surprins opinia publică mondială în ultima săptămână

De la interzicerea Coffee Shopurilor olandeze pentru turiști și până schimbarea tabelului periodic, în această săptămână a existat o serie de știri care ne-au surprins, răsturnând realitatea așa cum o cunoșteam noi.

În Olanda, vizitarea coffee shopurilor se consideră o atracție turistică, una dintre cele mai importante: acolo se pot consuma droguri legal. Cu toate acestea, distracția s-a terminat. Nu o vor mai putea face decât cei cu cetățenie olandeză. Iar măsura a fost declarată legală de către Curtea Europeană de Justiţie. Puteți citi detalii aici: După 25 de ani, Larry King, legendarul om de televiziune de la CNN, și-a luat rămas bun de la emisiunea care-i poartă numele în care a primit ca invitați candidați la Casa Albă, actori, sportivi, cântăreți sau modele. Pe parcursul carierei sale, Larry King a realizat peste 50.000 de interviuri, primul la radio, oar din 1985 în cadrul emisiunii nocturne de la CNN, Larry King Live, pe unde au trecut de-a lungul anilor peste 6.000 de invitați.

În fiecare an intră în Mexic dinspre SUA între 19 și 29 de miliarde de dolari ca rezultat al activităților ilicite, în special trafic de droguri. Marea parte a sumei pe care narcotraficanții o generează se realizează pe cale terestră, prin camioane, portbagaje sau valize. Această sumă de bani este echivalentă cu 2-3% din PIB-ul țării.

Zece elemente din tabelul periodic vor fi actualizate cu o nouă structură atomică, pentru prima dată în istorie. Cercetătorii susțin că noul tabel va reflecta mai precis cum se găsesc aceste elemente în natură.

De-a lungul timpului, tendința de migrare a spaniolilor s-a schimbat: Spania s-a transformat din țară de origine a imigranților în țară de destinație a acestora. În schimb, datele de anul acesta arată începutul procesului de revenire la tendința de migrare a spaniolilor, bazată și pe profunda criză economică prin care trece. Astfel, în ultimul an au părăsit țara peste 120.000 de spanioli, iar cifra este în creștere.

Vaticanul a ordonatca fotografiile cu Marcial Maciel să fie retrase de pe toate clădirile care sunt în proprietatea Legionarilor lui Hristos, ordin religios fondat de călugărul mexican în 1941. Măsura face parte dintr-o serie de reforme prin care Roma are de gând să-i „purifice” pe Legionari.

Cercetătorii de la Universitatea din Iowa, SUA, au analizat cazul unei femei care nu simte frică în nicio situație periculoasă. Pacienta nu poate să răspundă la stimuli ai fricii, cum ar fi vipere, păianjeni, filme de groază și chiar situații extreme.

Arheologii chinezi au descoperit un recipient din bronz vechi de 2.400 de ani care conținea o substanță, un lichid verde și oase, care se consideră a fi supă. Descoperirea a avut loc într-un complex mortuar din prima capitală a civilizației chineze.

Guvernul cubanez și-a lansat propria encicopedie online, asemănătoare cu Wikipedia, pentru a prezenta propria viziune a lumii și a istoriei. Ecured deja are 20.000 de articole.

pizzlyDiferite studii arată că două sferturi din urșii polari din toată lumea vor dispărea până la jumătatea secolului următor. De altfel, încălzirea globală a facut posibilă o nouă specie de urși, numiți de cercetători pizzly, care sunt o corcitură între urșii grizzly și cei polari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel