Xenia Pamfil, la Festivalul internaţional de bandă desenată de la Bruxelles

Creatoarea de benzi desenate Xenia Pamfil este invitata ICR Bruxelles la cea de-a opta ediţie a Festivalului internaţional de bandă desenată (1- 3 septembrie 2017). Manifestarea va avea loc în Parcul regal din Bruxelles. 

Xenia Pamfil propune publicului belgian pasionat de cea de-a noua artă un colaj de lucrări având ca temă dorinţa de a păstra inocenţa copilăriei. Expoziţia artistei este intitulată simplu, dar sugestiv, “Fly”.

“Expoziţiile colective şi festivalurile de BD sunt pentru mine un loc în care am expuns în nenumarate rânduri, atât în ţară cât şi în străinătate. BELGIA, capitala benzilor desenate, a fost până acum un obiectiv pe care  doream să-l ating graţie admiraţiei pe care o am pentru autorii de bandă desenată precum: Jean Giraud (Moebius), Frank Pé, Luc Collin (Batem), Nine Culliford şi Bob de Groot. Apreciez oportunitatea de intra în contact imediat cu această lume a creatorilor belgieni”, îşi exprimă Xenia Pamfil aşteptările legate de prezenţa în capitala mondială a benzii desenate.

Pe durata festivalului, artista va susţine atelierul Playful Comics/Juggling Comics, dedicat copiilor cu vârsta de peste 7 ani. Conceput în format interactiv, atelierul vizează dobândirea tehnicilor de bază în arta desenului BD, şi realizarea unei poveşti colective de bandă desenată.

“Pe lângă dezvoltarea creativităţii celor mici, atelierul urmăreşte surprinderea ideii de spontaneitate în desen. Mă voi strădui să ajung la acest rezultat prin jocuri distractive şi exerciţii relaxante care să îi încânte pe tinerii participanţi”, descrie Xenia Pamfil obiectivele pedagogice ale atelierului.

Absolventă a Universităţii de Arte Plastice şi Design “George Enescu” din Iaşi (2001-2005 - secţia grafică) şi bursieră Socrates Erasmus la Manchester Metropolitan University din Marea Britanie, Xenia Pamfil lucrează, în prezent, ca Senior 2D Artist în cadrul Amber Studio Romania, firmă din industria jocurilor video. Lucările sale de bandă desenată au apărut în publicaţii naţionale (Revista Otaku, Cartea lui George, Revista Comics) şi internaţionale (VDM – Franţa, Proiectul Pepper - Singapore). Artista este multiplă câştigătoare a Weekly Trinquette Drawing Challenge, iar romanul său grafic Misha şi demonul mării (Ed. Action Lab Entertainment, 2014) s-a bucurat de un real succes în rândul publicului american la New York Comic Con din 2014.

Xenia Pamfil participă la festivalul de la Bruxelles în cadrul standului internațional EUNIC Bruxelles care reuneşte 20 de artişti de bandă desenată din 7 ţări europene: Estonia, Polonia, Portugalia, România, Turcia, Ţara Bascilor şi Ungaria.

Evenimentul este organizat de EUNIC Bruxelles (reţeaua europeană a institutelor culturale naţionale din Bruxelles) în colaborare cu VisitBrussels.

Festivalul de bandă desenată de la Bruxelles atrage anual peste 100.000 de vizitatori şi programează manifestări de amploare: spectacole stradale, Noaptea Benzilor Desenate, proiecţii de filme de animaţie, conferinţe şi dezbateri despre banda desenată şi ilustraţia de carte.

Ediţia 2017 a festivalului este dedicată lui Gaston Lagaffe, îndrăgit personaj belgian care împlineşte 60 de ani de prezenţă în bandă desenată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel