Cum va fi vremea de Crăciun. Gabriela Băncilă (ANM): Temperaturi care ne duc cu gândul la o zi de Paște

Vremea de Crăciun ca de Paște. Gabriela Dăncilă, ANM: Temperaturi maxime de 14 grade / Foto: Pixabay, de Petra
Vremea de Crăciun ca de Paște. Gabriela Dăncilă, ANM: Temperaturi maxime de 14 grade / Foto: Pixabay, de Petra

Gabriela Băncilă (ANM) a vorbit despre starea vremii de Crăciun. Află în articol cât de cald va fi.

În ultimele zile, în mai multe zone din țară a nins, inclusiv în Capitală, iar asta ne-a dat speranțe că de Crăciun vom avea totuși zăpadă și temperaturi de iarnă. Se pare că nu va fi așa, iar vremea de Crăciun va fi ca de Paște. Meteorologii ANM ne anunță că temperaturile urmează să crească surprinzător de mult chiar în zilele de sărbătoare.

"Temperaturi maxime mai ridicate, între 4 și 14 grade, pentru ziua de Crăciun. Este posibil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi puțin mai ridicate decât aceste 14 grade, pentru ca, ulterior, după Crăciun, să existe o tendință treptată de scădere a temperaturilor. Cel puțin asta se conturează în momentul de față", a spus Gabriela Băncilă, director ANM, la Digi24.

"Există destul de multe discordanțe, în unele perioade, între prognozele pe care le propun materialele pe care le folosim. O astfel de instabilitate există în soluțiile de prognoză pentru perioada dintre Crăciun și Revelion. Tendința aceasta ar fi de menținere, în primă fază, a unor temperaturi mai ridicate decât în mod normal, pentru ca ușor-ușor acestea să scadă", a mai spus meteorologul.

"Temperaturi care ne duc cu gândul la o zi de Paște"

"Vom ajunge să vorbim despre temperaturi normale, cu aproape 10 grade mai coborâte decât cele pe care le vom înregistra în perioada Crăciunului și care ne duc cu gândul, mai degrabă, la o zi de Paște, de sfârșit de martie – început de aprilie", a adăugat Gabriela Băncilă.

Despre starea vremii de Sărbători a vorbit și Elena Mateescu, directorul ANM.

"Tendința unui regim de temperaturi mai ridicat decât în mod obișnuit se menține și în săptămâna 19-26 decembrie, fiind vorba despre valori de temperaturi și abateri termice pozitive, în special în regiunile centrale și mai ales în zonele montane. Nu în ultimul rând, chiar și în săptămâna 26 decembrie - 2 ianuarie, tendința mediilor valorilor de temperaturi vor fi, în majoritatea regiunilor, ușor peste cele specifice pentru această săptămână”, a precizat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

"Importante sunt, de asemenea, şi abaterile termice, cele mai mari fiind de așteptat în zonele intracarpatice, ceea ce poate însemna că temperaturile mai calde vor aduce, cu siguranță, o probabilitate mai ridicată să înregistrăm precipitații predominant sub formă de ploaie", a conchis Elena Mateescu, director general ANM, în intervenția sa de la Antena CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel