EXCLUSIV  Vreme de iarnă în martie. Elena Mateescu (ANM): Sunt posibile situaţii de vreme severă

Iarna. Foto: Street Donkey - Pexels
Iarna. Foto: Street Donkey - Pexels

Elena Mateescu, directorul ANM, a vorbit, la DC News, despre faptul că lunile martie şi chiar aprilie pot aduce fenomene meteo specifice iernii. 

"Au fost situaţii când şi în luna martie, chiar şi în aprilie, am avut fenomene autentice de iarnă. Climatologic vorbind, luna martie, mai ales prima jumătate, mai păstrează semnalul unor posibile situaţii de vreme severă, caracteristice sezonului de iarnă. Nu putem să confirmăm acum că aşa va fi şi în martie 2021 dar nu e exclus ca, într-adevăr, în sezonul de trecere de la iarnă la primăvară să nu avem şi astfel de perioade. Cu siguranţă, mergând tot mai aproape de intervalul respectiv putem să aducem informaţii cu un grad de acurateţe mult mai mare.

Deocamdată, cele patru săptămâni din februarie, aşa cum am spus, vom avea prima săptămână mai caldă, apoi următoarele două săptămâni valori de temperatură sub norme şi ultima săptămână cu temperaturi apropiate de normalul climatologic. Ceea ce confirmă caracterul acestor alternanţe semnificative de la o vreme la caldă la perioade mai reci", a explicat, într-un interviu acordat DC News, Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel