Videoclipul căpșunilor analizate prin microscop arată ceva ce nu ai vrea să vezi niciodată

Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels

Cu toții iubim gustul dulce al căpșunilor, unul dintre cele mai recomandate fructe pentru proprietățile sale antioxidante.

 

Un nou videoclip cu o căpșună văzută prin microscop arată ceva mult mai puțin gustos. Postat de un utilizator Twitter, videoclipul dezvăluie prezența unei specii parazitare pe suprafața fructului, amintindu-ne cum plantele de căpșuni sunt printre cele mai susceptibile la amenințarea insectelor și bolilor. În doar câteva ore, videoclipul a strâns deja peste 5 milioane de vizualizări, ridicând multe îndoieli cu privire la autenticitatea lui, scrie Fan Page.

Din fericire, nu există dovezi că ingerarea acestor paraziți are vreun impact negativ asupra sănătății. Asta nu înseamnă că a vedea aceste specii ”mergând” pe căpșuni nu este dezgustător.

Citește și: Pesticide: A fost făcut clasamentul cu cele mai contaminate fructe și legume

Insectele afișate în videoclipul de pe Twitter sunt probabil Phytonemus pallidus spp. fragariae, din speciile parazite mai cunoscute sub numele de acarieni de căpșuni, care trăiesc exclusiv pe plantele de căpșuni, depunându-și ouăle de-a lungul nervurilor frunzelor. Dimensiunea foarte mică (0,25 mm) face ca această insectă să fie practic invizibilă cu ochiul liber.

Un alt tip de acarian, care poate infesta nu numai căpșunile, ci și diverse alte culturi, este acarianul păianjen roșu (Tetranychus urticae), căruia îi place să extragă nutrienți din frunzele plantelor, dăunându-le și lăsându-le cu o nuanță de bronz.

 

Citește și: Știi care este secretul unei recolte bogate de căpșune? Adaugă un ingredient în apă cu care le uzi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel