VIDEO: Cât te costă un robot patruped care-ți cară apa la alergare

Foto: Unitree Robotics
Foto: Unitree Robotics

Un nou robot patruped futurist face furori pe internet.

Conform The Verge, Boston Dynamics nu este singura companie care produce roboți patrupezi. Firma chineză Unitree Robotics face acest lucru de ani întregi, iar în acest weekend compania a lansat cea mai nouă creație: Unitree Go1. Robotul patruped este foarte ieftin pentru complexitatea sa, începând de la 2.700 dolari bucata (n.r., robotul Spot al Boston Dynamics începe de la 74.500 dolari).

Care este scopul Go1? Ei bine, în videoclipul promoțional se arată cum robotul este pus să facă treburi folositoare cum ar fi „urmărirea unei persoane la alergat” și „cărarea unei singure sticle cu apă”. Chiar dacă nu este atât de practic să ai un robot care-ți cară telefonul și portofelul când ieși în oraș, unii oameni ar putea fi interesați pentru a se da mari.

Industria roboților încă testează apele să vadă unde se potrivesc acești patrupezi cel mai bine

Vorbind mai serios, industria roboților încă cercetează cele mai folositoare modalități de a pune la treabă aceste mașinării impresionante. De exemplu, Spot este testat în diverse domenii, de la inspecții industriale până la cercetarea terenurilor pentru oamenii legii. Totuși, Unitree își propune să facă acești roboți la fel de ieftini și populari precum telefoanele inteligente și dronele. Astfel, un videoclip promoțional în care Go1 merge pas la pas cu un bărbat, ca un câine adevărat, are sens.

Compania nu a făcut publice mai multe detalii, dar a pus la dispoziție o modestă listă de specificații. Prețurile sunt mici: Go1 Air va costa 2.700 dolari, în timp ce versiunea normală va costa 3.500 dolari. Go1 Edu va fi cea mai scumpă variantă și va avea prețul de 8.500 dolari. Fiecare robot are 12 kilograme, iar modele superioare sunt echipate cu procesoare și senzori mai performante. În timp ce versiunea de bază poate merge la pas cu omul, versiunile mai avansate ating o viteză de 17 km/h. Nu prea există detalii despre durata de viață a bateriei, însă Spot supraviețuiește în jur de 90 de minute între încărcări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel