Vezi cum arată inima artificială total implantabilă-VIDEO

Inima Carmat – total implantabilă – ar putea să îi ajute pe oamenii care au probleme cardiace. Aproape trei decenii de muncă și de experimente au avut rezultatul mult așteptat de toată lumea medicală. Inima artificială complet implantabilă a fost creată de profesorul francez Alain Carpentier.

După trei luni din momentul în care a fost obținută autorizația de la Agenția Națională de Securitate a Medicamentului, prima inimă artificială a fost implantată la un pacient. Intervenția chirurgicală a avut loc miercuri și s-a desfășurat cu succes.

Istoria unei inimi artificiale a început în anul 1981, cu o tentativă de implantare a unui astfel de organ la o ființă umană. Barney Clark a fost pacientul curajos care a stat conectat la aparatul “Jarvik 7” timp de 112 zile, un dispozitiv zgomotos care cântărea 180 de kilograme.

În prezent, lucrurile s-au schimbat complet, iar acum această inimă implantabilă cântărește doar 900 grame. Carmat reproduce arhitectura inimii umane cu două ventricule independente, debitul fiecaruiă dintre ele fiind comandat prin captatori de presiune. Un circuit electronic adaptează această proteza cardiacă la nevoile purtătorului. Prețul unei inimi artificiale complet implantabile variază între 140.000 și 180.000 de euro.

VEZI VIDEO AICI: Inimă artifical total implantabilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel