Vezi ce riști dacă nu îți place alcoolul

Un  studiu recent condus de psihologul Charles Holahan, profesor la Universitatea din Texas, a scos la iveală că persoanele care nu pot renunța la alcool sunt mai puțin predipsuși să moară prematur decât cei care nu pun gura pe bautură, scrie obiectivinfo.ro.

 Studiul a inclus persoane cu cu vârste între 55 si 65 de ani care au fost ținute sub observație timp de 20 de ani. Rata mortalității era mai crescută în rândul celor care nu au băut niciodată, mai scazută pentru băutorii înrăiți și  foarte scăzută pentru cei care consumau alcool moderat.

Din cei 1824 de participanți la studiu, doar 41% dintre cei care consumau cantități moderate de alcool au murit prematur în comparație cu 69% dintre cei care nu au baut niciodată. În cazul băutorilor înrăiți, rata mortalității a fost de 60%.

În ciuda riscului crescut de ciroza și a altor tipuri de cancer asociat consumului de alcool, concluziile studiului au demonstrat că băutorii înrăiți au un risc mai scăzut de deces decât cei care nu consuma alcool deloc.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel