Vezi ce efecte are orgasmul asupra creierului

orgasm
orgasm

Orgasmul este benefic pentru întregul creier, nu doar pentru o anumită regiune, arată rezultatele unui studiu efectuat de cercetătorul Barry Komisaruk, scrie The Telegraph.

Depresia, anxietatea şi dependenţa ar putea să fie şi ele tratate dacă cercetătorii vor valorifica în scop ştiinţific mecanismul din creier care produce senzaţia de plăcere.

 Barry Komisaruk, cercetătorul american în vârstă de 72 de ani studiază orgasmul din anii 1960, atunci când a iniţiat primele cercetări pe şoareci. Abia în 1982, omul de ştiinţă a început să realizeze primele teste clinice pe indivizi umani.

 „În timpul orgasmelor se observă o creştere uriaşă a fluxului sanguin în creier. Fenomenul aduce toate substanţele nutritive şi promovează oxigenarea creierului. Exerciţiile pentru minte (precum integramele sau Sudoku) cresc activitatea cerebrală, însă doar în anumite regiuni. În schimb, orgasmul activează întregul creier”, a explicat omul de ştiinţă.

 Prof. Komisaruk a ajuns la aceste concluzii după ce a studiat mai multe femei voluntare în laboratorul de psihologie din cadrul Universităţii Rutgers, New Jersey. În timpul experimentelor, femeile erau aşezate într-un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică funcţională (RMN) pentru a li se observa activitatea cerebrală în timp ce experimentau orgasme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel