Veste tristă pentru cinefili. Un celebru actor a murit

Celebrul actor sovietic de origine armeană Armen Djigarhanean, cunoscut din filme ca "Teheran 83" şi "Locul întâlnirii nu poate fi schimbat", a murit vineri noapte la vârsta de 85 de ani, a anunţat Teatrul Dramatic din Moscova pe care l-a condus reputatul artist, relatează EFE.

"A murit Armen Borisovici Djigarhanean, mare artist şi lider", a anunţat teatrul într-un comunicat citat de agenţia RIA Novosti. Ştirea a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al actorului, Artur Sogomonyan, într-o postare pe Facebook. "Nu îmi pot găsi cuvintele, nu există o altă persoană ca el. Ne-a lăsat orfani", a scris Sogomonyan, care s-a arătat încrezător că numeroasele filme la care a participat actorul "vor trăi pentru totdeauna", transmite Agerpres.

Născut şi crescut la Erevan, Djigarhanean a început să lucreze ca actor în teatrele ruseşti ale oraşului, înainte de a se muta la Moscova pentru a continua actoria. El a debutat pe marele ecran în 1960.

Cunoscutul actor a jucat de atunci în peste 250 de filme pentru marele şi micul ecran - care i-au adus includerea în Cartea Recordurilor Guinness - şi şi-a împrumutat vocea pentru numeroase personaje din filme de animaţie ruseşti şi internaţionale.

"Am pierdut un mare artist, o persoană care ne-a ajutat să trăim prin rolurile sale, iar acest lucru nu se va uita niciodată", a spus despre Djigarhanean, reprezentantul special al Preşedintelui Federaţiei Ruse pentru cooperare culturală, Mihail Şvîdkoi.

Djigarhanean este unul dintre cei mai populari şi renumiţi actori ruşi, Novaia Gazeta descriindu-l ca pe o "marcă distinctă" în teatrul şi filmul rus.

Potrivit lui Peter Rollberg, profesor de limbi slave şi studii cinematografice, "personajele lui Djigarhanean se disting, de obicei, prin stoicism, ironie şi o putere interioară liniştită, care iradiază un farmec dur ce a crescut odată cu vârsta".

În 2018, celebrul actor a fost spitalizat la Moscova, după ce a suferit un infarct la teatrul său unde se pregătea o nouă reprezentaţie, şi a stat mai mult de o oră în comă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel