Vestas a vândut majoritatea participaţiilor la trei parcuri eoliene din România pentru 136 milioane euro

Grupul danez Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa, a anunţat miercuri că a ajuns la un acord privind vânzare a 80% din acţiuni la subsidiarele care deţin parcurile eoliene Pantelimon, Pegasus şi Apollo din România către un cumpărător căruia nu a dorit să îi dezvăluie identitatea, informează un comunicat de presă al companiei.

Preţul de vânzare este de 136 milioane de euro, iar finalizarea tranzacţiei ar urma să se finalizeze în opt-zece săptămâni. Vestas subliniază că tranzacţia depinde de îndeplinirea anumitor condiţii, inclusiv aprobarea Consiliului Concurenţei din România. Parcul eolian Pantelimon are o putere totala instalată a parcului eolian este de 150 MW.

Parcul eolian Apollo are o putere de 6MW şi este amplasat în comuna Frumuşica, judeţul Galaţi. România are capacităţi eoliene cu o putere totală de 3GW, parcul de la Fântanele-Cogealac, cu o putere de 600 MW, fiind unul din cele mai mari din Europa. Cu toate acestea nu au mai fost instalate noi turbine începând din 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel