Vaticanul - un mare susținător al OMG-urilor

Vaticanul este unul dintre cei mai puternici susținători ai alimentelor modificate genetic (OMG). 

Ales pe 13 martie, Papa Francisc I este, prin formare, un om de știință - un chimist. Papa Francisc este originar din Argentina, o țară a cărei agricultură se bazează pe culturi OMG, susține SouthWest Farm Press (SFP). Totodată, noul pontif s-a declarat drept protectorul săracilor, categoria de populație care este avantajată de tehnologia alimentară a secolului XXI.

Mesajul Vaticanului despre necesitatea OMG-urilor

Publicația a amintit că în 2009, Academia de Știință a Vaticanului a organizat o conferință despre agricultura tehnologizată. "Trebuie să facem din beneficiile oferite de tehnologia OMG un imperativ moral. Trebuie să facem tehnologia OMG disponibilă pe o scară largă pentru populațiile sărace și vulnerabile. În acest fel, le vom crește (populațiilor sărace - n.r.) standardul de viață, le vom asigura sănătatea și vom proteja mediul înconjurător", a fost concluzia conferinței.

"Le cerem celor ce se opun sau sunt sceptici asupra OMG-urilor să evalueze cu atenție această știință, precum și răul provocat celor care au nevoie de această tehnologie", a mai spus Academia de Știință a Vaticanului.

Potrivit SFP, refuzul Uniunii Europene de a accepta OMG-urile este "dovadă de ignoranță". "Când vine vorba de tehnologia alimentară, Vaticanul rămâne devotat vechiilor principii, stând în avangarda științei", notează publicația. Papa Francisc I trebuie susținut în demersul său de a face tehnologia OMG-urilor accesibilă populațiilor, conchide SFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel