Vârsta de la care tinerii pot cumpăra ţigări a fost ridicată la 21 de ani

Tinerii care nu au împlinit încă 21 de ani nu vor mai putea cumpăra țigări tradiționale, nici țigări electronice, potrivit unei legi emise de primăria New York, informează AFP. Noua lege va intra în vigoare peste șase luni.

În prezent, tinerii care au împlinit 18 ani pot cumpăra atât produse din tutun, cât și țigări electronice. Situația se va schimba începând cu luna mai a anului viitor, când va intra în vigoare noua lege. Primăria din New York este prima din rândul administrațiilor din marile orașe din Statele Unite care ia o asemenea măsură.

 Pentru a putea cumpăra țigări, tinerii vor trebui să prezinte un document de identitate care să ateste că au cel puţin 21 de ani. Totodată, prin noua lege, prețul minim al unui pachet de țigări va fi majorat la 10,50 dolari. Primarul Michael Bloomberg a precizat că această măsură "va împiedica tinerii să experimenteze tutunul la o vârstă la care riscă cel mai mult să devină dependenţi".

New York-ul are una dintre cele mai dure legislații în privința fumatului. În baruri și restaurante, parcuri, piețe sau pe plaje, fumatul este interzis. În plus, taxele aplicate țigărilor sunt printre cele mai mari din Statele Unite. Acestea se ridică la 5,85 dolari de pachet, astfel că preţul unui pachet de ţigări urcă la 12 dolari. Aceste măsuri au avut ca efect scăderea numărului de fumători în rândul adulților. În 2002, 21,5% dintre locuitorii adulți din New York erau fumători. În 2011, procentul s-a redus la 14,8%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel