Val de aer polar în România. ANM, prognoza meteo. Urmează NINSOARE și GER. Temperaturi de -10 grade ziua

Val de aer polar în România. ANM, prognoza meteo. Urmează NINSOARE și GER. Temperaturi de -10 grade ziua/ Foto Pixabay
Val de aer polar în România. ANM, prognoza meteo. Urmează NINSOARE și GER. Temperaturi de -10 grade ziua/ Foto Pixabay

Alina Șerban, meteorolog ANM, a făcut anunțul despre vreme. Se va răci brusc, semnificativ. Ninsori sunt așteptate în toată țara. 

În aceste zile, ANM anunță ploi pe arii din ce în ce mai extinse, ploi care se vor manifesta și-n zilele următoare. ”Se vor acumula cantități mai importante de apă, ce pot depăși 30-35 l/mp, mai ales în regiunile vestice și nord vestice” anunță Alina Șerban, meteorolog ANM. În intervenția de la Digi24, meteorologul ANM a mai anunțat: ”În partea de nord-est a teritoriului, în nordul și centrul Moldovei, am avut și avem în continuare temperaturi negative, vom avea și-n această noapte, astfel încât precipitațiile în formă lichidă care au ajuns în acele zone au determinat producerea poleiului și acest lucru se va semnala și-n această seară și la noapte”. 

Vine gerul. Aer polar în România. Temperaturi negative și ziua, chiar și de -10 grade Celsius

”În zonele montane, vom avea intensificări ale vântului, rafale ce vor depăși 80 - 90 km/h, intensificări ale vântului vom avea și-n sudul Transilvaniei și-n sud-estul Dobrogei. Însă toate acestea se vor produce pe fondul unei mase de aer cald, care vor determina temperaturi din ce în ce mai ridicate în zilele următoare.” a spus meteorologul. Temperaturile se ridică la 10-15 grade Celsius, însă doar până la mijlocul săptămânii. ”Joi, joi noapte vremea se va răci semnificativ. O masă de aer polar va influența vremea în zona țării noastre și va determina o scădere a valorilor termice. Din vreme deosebit de caldă în zilele acestea, vom trece la vreme deosebit de rece, vreme geroasă noaptea, însemnând temperaturi minime sub -10 grade, poate spre -20 de grade în depresiuni. Mai mult decât atât, și vântul se va intensifica la final de săptămână, va avea intensificări în aproape toate regiunile, iar la munte, mai ales pe creste, va sufla tare, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare vineri dimineață. Ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare în aproape toate regiunile. Nu doar nopțile vor fi geroase, ci și ziua, cu temperaturi negative în aproape toată țara, ce vor caracteriza pragul gerului, temperaturi de -10 grade și pe parcursul zilei, nu doar noaptea” a conchis meteorologul ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel