Utilizarea excesivă a ibuprofenului ar putea crește riscul de durere cronică

Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay

Oprirea inflamației cu medicamente, cum ar fi ibuprofenul, ar putea duce la probleme mai dificil de gestionat, cum ar fi durerea cronică. 

Acest lucru este relevat de un studiu, ale cărui rezultate indică faptul că inflamația ar putea avea un efect protector, cum ar fi prevenirea cronicizării durerii acute și că reducerea excesivă a acesteia poate fi dăunătoare.

Studiul a analizat o jumătate de milion de adulți britanici, menționând că cei care au folosit analgezice antiinflamatoare precum ibuprofenul pentru a trata durerile de spate au avut un risc cu 70% mai mare de a dezvolta dureri pe termen lung decât cei care au luat alternative, potrivit Europa Today.

Cercetătorii bănuiesc că antiinflamatoarele atenuează un aspect al sistemului imunitar care joacă un rol important în repararea daunelor.

Unii experți au cerut prudență în interpretarea prea largă a rezultatelor. Studiul nu a folosit standardul de aur pentru cercetarea medicală, care este un studiu clinic în care persoanele cu dureri de spate sunt repartizate aleatoriu să ia un medicament antiinflamator nesteroidian sau un placebo și urmăriți pentru a vedea cine dezvoltă durere cronică.

Comentând rezultatele, profesorul Blair Smith, profesor de știință a sănătății populației la Universitatea din Dundee, a spus că „este important de menționat că acesta este doar un studiu și că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma și investiga acest lucru.

Atenție la combinația de medicamente care îți poate distruge rinichii – Ibuprofenul e vizat direct

Oricine ia un diuretic și un inhibitor al sistemului renină-angiotensină (RSA) pentru hipertensiune arterială ar trebui să fie precaut dacă ia și ibuprofen, potrivit unor noi cercetări care au fost menționate în publicația Exquis.

Diureticele și inhibitorii RSA sunt prescrise în mod obișnuit împreună pentru persoanele cu hipertensiune arterială și sunt disponibile sub diferite mărci farmaceutice. Analgezicele, cum ar fi ibuprofenul, sunt disponibile fără prescripție medicală în majoritatea farmaciilor, sub mărci populare.

Cercetătorii de la Universitatea din Waterloo au folosit simulări computerizate ale studiilor de medicamente pentru a modela interacțiunile dintre cele trei medicamente și impactul asupra rinichiului.

Aceștia au descoperit că la persoanele cu anumite profiluri medicale, combinația poate provoca leziuni renale acute, care în unele cazuri pot fi permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel