Urina în loc de benzină - Sursă de combustibil pe bază de hidrogen

Urina ar putea deveni o sursă de combustibil, susţine Gerardine Botte, profesoară de inginerie chimică şi biomoleculară la Universitatea din Ohio, care a dezvoltat o tehnologie care generează combustibil pe bază de hidrogen din urină.

Specialista a dezvoltat o tehnologie pentru a transforma urina în combustibil pe bază de hidrogen. Astfel, în viitor, urina ar putea ajuta la alimentarea maşinilor cu hidrogen, informează Antena 3. Botte a recunoscut că urina conţine doi compuşi care ar putea fi o sursă de hidrogen: amoniacul şi ureea. Se pune un electrod în apa folosită, se aplică un curent uşor şi rezultă un gaz de hidrogen care poate fi utilizat pentru a alimenta celula unui carburant. Sistemul ei funcţionează asemănător şi electroliza apei, un proces care poate fi folosit pentru a produce hidrogen pentru celulele de combustibil. Botte nu este om de ştiinţă, dar un grup de oameni de ştiinţă din Marea Britanie lucrează la o celulă de combustibil alimentată direct de urină.

Tehnologia lui Botte are cel mai mare potenţial pentru producerea de energie în locurile în care se adună mulţi oameni, precum aeroporturile sau stadioanele. O clădire de birouri cu 200 - 300 de muncitori, spre exemplu, ar putea genera doi kilowaţi - putere care nu este suficientă, a calculat Botte. Comparativ, urina produsă de o mie de vaci ar putea genera 40-50 kilowaţi de energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel